Tüpraş AB'ye hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Tüpraş ABye hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2006 14:06

Tüpraş’ın İzmit Rafinerisi’nde ürün kalitesi ile kapasite kullanımının artırılması çalışmaları kapsamında benzin iyileştirme üniteleri ve Oxygenate Tankı Tesisi Projesi’nin mühendislik ve supervizyon hizmetleri için Foster Wheeler- Bimaş firması ile anlaşma imzalandı.

Tüpraş’tan yapılan açıklamaya göre, Genel Müdür Yavuz Erkut ile Foster Wheeler-Bimaş adına Genel Müdür D. Metin Kaya arasında imzalanan anlaşma ile, hedeflenen spesifikasyonlarda benzin üretiminin gerçekleştirilmesi için, öncelikle FCC Benzini Sülfür Giderme Ünitesi, Benzen Giderme Ünitesi, Yardımcı Tesisler ile mevcut sisteme bağlantılar, Oxygenate Tankları, Dolum/Boşaltma ve Transfer Sistemleri yapılacak.

2009 yılında Avrupa Birliği ülkelerinde yürürlüğe girecek olan Euro 5 spesifikasyonunda ürün satışına Avrupa ülkeleri paralelinde geçecek olan Tüpraş, tüm rafinerilerinde ürün kalitelerinin iyileştirilmesi çalışmalarını aşamalı olarak gerçekleştirecek. İzmit Rafinerisi’ndeki söz konusu projenin 2008 yılı içinde tamamlanmasının planlandığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!