Tunceli'de köye geri dönüş devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Tuncelide köye geri dönüş devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2009 11:20

Tunceli'de, 1993 yılında terör olayları nedeniyle boşalan Pülümür ilçesine bağlı Altunhüseyin köyüne geri dönüş yapmak isteyen 14 vatandaşın, İlçe Kaymakamlığına başvurduğu bildirildi.

Pülümür Kaymakamı Deniz Pişkin, 14 vatandaşın başvurusu üzerine 16 yıldır kapalı olan Altunhüseyin köyü yolunun bakım ve onarımını yaparak ulaşıma açtıklarını söyledi.

Köy yolunun bakım ve onarımına, köylerine geri dönmek isteyen vatandaşlardın da destek verdiğini ifade eden Pişkin, şunları kaydetti:
“Köye dönüş imkanı sağlayacak çalışmalara öncelik veriyoruz. Köylerine bu kadar uzun zaman sonra dönen ve kaderine terk edilmesine göz yummayarak büyük bir duyarlılıkla köy yolunun açılmasına katkıda bulunan vatandaşlarımıza bu örnek davranışlarından ötürü teşekkür ediyorum. 16 yıl boyunca boş olan köyün yeniden yerleşime açılacak olması son derece sevindirici.”

Köylerin yeniden yerleşime açılması için yol yapımının, tek başına yeterli olmadığını kaydeden Pişkin, “Mevcut imkanlarımız her zaman köylerimize gerekli hizmeti götürmeye yeterli olmayabiliyor. Bunun için vatandaşlarımızın da ellerinden geldiğince devletimize destek olmaları son derece önemli ve takdire şayan bir davranıştır” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!