Tunceli'de canlı bomba havaya uçtu

Güncelleme Tarihi:

Tuncelide canlı bomba havaya uçtu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 1999 00:00

Haberin Devamı

Tunceli Belediyesi'nde işçi olarak çalışan ‘canlı bomba’ Canan Akgün, intihar saldırısı yapacağı yere giderken, zaman ayarlı bombanın erken patlaması sonucu parçalanarak öldü. Güvenlik güçleri, parçalanan teröristin nereyi hedef aldığını ve kendisine yardımcı olan kişileri saptamaya çalışıyor.

Belediyede kaloriferci olarak çalışan evli ve 1 çocuk babası 27 yaşındaki Canan Akgün, dün akşam bir taksiye binerek, kent merkezine 7 kilometre uzaklıktaki Erdemli Köyü'nde oturan kayınpederi Süleyman Yıldız'ın evine gitti. Akgün, taksi şoförüne, 2 saat sonra gelip kendisini almasını söyledi. Kayınpederi Süleyman Yıldız'a, bir işleri olduğunu, 2 arkadaşının gelip kendisini alacağını söyleyen Canan Akgün, evde beklemeye başladı. Kısa süre sonra eve gelen 2 kişiyle birlikte, evden ayrılan Canan Akgün, köy çıkışına doğru yürümeye başladı.

Bu olaydan yarım saat sonra, köy çıkışında kulakları sağır eden bir patlama oldu. Gece karanlığında ne olduğunu anlayamayan ve korkudan dışarıya çıkamayan köylüler, sabah ortalık ağardığında, patlamanın olduğu yerde Canan Akgün'ün parçalanmış cesedini buldu.

BOMBA ERKEN PATLADI

Güvenlik güçleri incelemede, Canan Akgün'ün, üzerine sardığı zaman ayarlı patlayıcının infilak etmesi sonucu parçalandığını belirledi.

İpuçlarını değerlendiren yetkililer, Tunceli Belediyesi'nde çalışan Canan Akgün'ün, üzerindeki bombanın yanlış ayarlanması sonucu erken patladığının anlaşıldığını söylediler.

Güvenlik güçleri, parçalanan teröristin nereyi hedef aldığını ve kendisine yardımcı olan kişileri saptamaya çalışıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!