Tunca Nehri'nin taşması

Güncelleme Tarihi:

Tunca Nehrinin taşması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2010 00:26

Tunca Nehri'nin taşması sonucu Edirne'de merkeze bağlı Değirmenyeni köyünde su basan bazı evlerdeki eşyalar ile ahırlardaki hayvanlar tahliye edildi. Taşkının daha fazla yerleşim birimini etkilememesi için ekipler, bazı noktalara kumdan set kuruyor.

Edirne İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Çetin, Demirmenyeni köyünde Tunca Nehri'nin debisinin yükselmesi sonucu 7 evi su bastığını belirtti.

Ekiplerin olay yerine gelerek vatandaşların ilk önce can güvenliği için önlem aldıklarını ifade eden Çetin, “Tunca Nehri yaz seddelerini aşarak, yerleşim yerindeki 7 evi sular altında bıraktı. Süratli bir şekilde su basan evlerin içindeki eşyalar ve ahırdaki hayvanları ekiplerimiz ve köy sakinleriyle tahliye edildi. Ekiplerimiz suyun köyün içine yayılmaması için su basan evlerle köy arasına 1 metre yüksekliğinde set oluşturuyor. Saat 17.00'den bu yana İl Özel İdaresi ve DSİ'den 7 kamyon ve 4 yükleyici çalışmalarını aralıksız sürdürüyor” diye konuştu.

Köy Muhtarı Güngör Yüksel de taşkında can ve mal kaybının olmadığını bildirdi.

Yüksel, köy yakınından geçen Tunca Nehri'nin taşmasının Bulgaristan'dan gelen Fişne deresi ile Türkiye'den doğan Çömlek ve Hasanağa derelerinin su seviyesinin artmasından kaynaklandığını belirtti.

Evi sular altında kalan köy sakinlerinden Necmi Sezer de nehrin 30 yıl önce de bu şekilde taştığını ve taşkında yetkililerin erken uyarması sayesinde can ve mal kaybının yaşanmadığını kaydetti.

İl Özel İdaresi Sekreteri Çetin, Edirne Çevre ve Orman Müdürü Abdullah Bülbül, kriz masasıyla irtibatlaşarak, nehir debileri hakkında bilgi alıyorlar.
İl Özel İdaresi ekipleri de set kurma çalışmalarını sağanak altında gerçekleştiriyor.

Bu arada Değirmenyeni köyüne komşu köy olan Avarız köyünde de Tunca Nehri'nin taşma riskinin bulunduğu ve nehir taştığı takdirde nehir yatağına yakın yaklaşık 10 evin sular altında kalacağının tahmin edildiği öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!