'Tümörü aldık demişlerdi ama'

Güncelleme Tarihi:

Tümörü aldık demişlerdi ama
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2013 12:33

Girdiği ameliyatın ardından "Beynindeki tümörü aldık, kurtuldun" diye eve gönderildiğini belirten avukat Halil Sütlü, ağrılarının devam etmesi üzerine bir başka hastanede yaptırdığı incelemede söz konusu tümöre hiç dokunulmadığını öğrendi.

Bunun üzerine soluğu adliyede alan Halil Sütlü, ameliyatı yapan iki doktor ve hasteneden şikayetçi oldu. Sütlü, bu sırada bir başka hastanede ikinci kez ameliyata girdi ve tümörden kurtuldu.

"TÜMÖRÜ ALDIK" DEMİŞLERDİ AMA..


Boyun ağrısı şikayeti ile geçtiğimiz yıl Haziran ayında doktora giden avukat Halil Sütlü, beyninde tümör olduğunu öğrendi. Üsküdar’da özel bir hastanede MR’ı çekilen Sütlü’nün iddialarına göre, Doçent Doktor B. A., beyninin tehlikeli bir bölgesinde iyi huylu bir tümör olduğunu ve tümörün alınması gerektiğini söyledi. Doktorların bu bilgiyi vermesinin ardından Sütlü, bir ay sonra ameliyat olmaya karar verdi. 44 yaşında iki çocuk babası Sütlü, Temmuz ayında doktorlar H. S., ve B. A., tarafından ameliyata alındı. Sütlü’nün iddiasına göre ameliyat sonrası doktorlar, beynindeki tümörün tamamen alındığını söyledi. Sütlü bu ameliyat için 15 bin TL ödedi.

Hastane yetkilileri ve doktorlar, beyinciğin ödemli olduğunu, tamamen alınmasının hayati risk oluşturacağını belirttiler. Bu nedenle tümörün kısmen alındığı belirten doktorlar, bu bilgilerin de ameliyat sonrası hastaya bildirildiğini iddia ettiler.

AMELİYAT SONRASI GÖRME BOZUKLUĞU NEDENİYLE YENİDEN DOKTORA GİTTİ

Ameliyatın ardından yaklaşık bir ay sonra görme bozukluğu yaşayan Sütlü, yeniden kendisini ameliyat eden doktor B. A’nın yanına gitti. Sütlü’yü muayene eden doktor B. A, ameliyatın çok iyi geçtiğini ve her şeyin normal olduğunu söyledi.

BAŞKA BİR DOKTORA GİTTİ ’TÜMÖRÜN ALINMAMIŞ" CEVABINI ALDI

Ağrılarının geçmemesi üzerine Halil Sütlü, başka bir hastanede doktora gitti. Burada yeniden MR’ı çekilen Sütlü’nün iddiasına göre, yapılan ameliyatta beynindeki tümöre hiç dokunulmadığını belirtildi. Yapılan tetkiklerin ardından Sütlü, burada yeniden ameliyata alındı. Bu ameliyat ile beynindeki tümör alındı.

İFADE VEREN DOKTORLAR: HAYATİ RİSK OLUŞTURACAĞINDAN TÜMÖR KISMEN ALINDI

Bir süre tedavinin ardından iyileşen Sütlü, ilk ameliyatını yapan hastane ve doktorlar hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu üzerine soruşturma başlatan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, hastane yetkilileri ve iki doktorun şüpheli sıfatıyla ifadesini aldı. Hastane yetkilileri ve doktorlar, beyinciğin ödemli olduğu, tamamen alınmasının hayati risk oluşturacağını belirttiler. Bu nedenle tümörün kısmen alındığı belirten doktorlar, bu bilgilerin de ameliyat sonrası hastaya bildirildiğini iddia ettiler. Hasta Halil Sütlü de soruşturma kapsamında ’şikayetçi’ sıfatıyla ifade verdi. Başından geçen olayı anlatan Sütlü, beynindeki tümörün alınmadığını ve kendisinin kandırıldığını belirterek sorumlular hakkındaki şikayetini tekrarlardı.

SAVCI, ADLİ TIP’TAN RAPOR İSTEDİ

Savcılık, şikayetçinin beyninde tümör olup olmadığı, ameliyatlarda tümörün alınıp alınmadığını konusunda Adli Tıp Kurumu’ndan rapor istedi. Savcılık Adli Tıp’tan gelecek raporu bekliyor. Sütlü, hastane yetkilileri ve doktorları aynı zamanda Sağlık Bakanlığı’na da şikayet etti.

"BAŞKA İNSANLAR MAĞDUR OLMASIN"

Soruşturma dosyasındaki gelişmeleri takip etmek için Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na gelen mağdur Halil Sütlü, Doğan Haber Ajansı’na konuştu. Haziran 2012 tarihinde boyun rahatsızlığım sebebi ile gittiği hastanede MR çekildiğini ve MR sonucunda tesadüfen beyninde 3,5 cm. çapında bir tümör tespit edildiğini belirten Sütlü, şunları söyledi:

"MR ile beraber Doç. Dr. B. A’nın yanına gittim. Kendisine muayene olduğumda iyi huylu bir tümörün beynimin tehlikeli bir bölgesinde olduğunu ve ameliyat olmam gerektiğini söyledi ve beni bir başka hastaneye yönlendirdi. Bu ameliyat için orada Dr. H.C. tarafından benden 15 bin lira talep edildi. Bu meblağı ödedik bunun karşılığında fatura da verilmedi. Ameliyat sonrası bana ’tümörü aldık, kurtuldun, tümörün de iyi huylu çıktı’ deyip beni eve gönderdiler. Beynimdeki tümörün alınmadığını ise pataloji raporu gelince gördüm. Tümör için iyi huylu denilmişti ancak sonraki görüşmemizde iyi huylu gibi görünüp daha hızlı ilerleyen, sık rastlanmayan bir tümör olduğunu söyledi. Bunun üzerine ben tereddütte kaldım."

Başka bir hastaneden de görüş almak isteyen Sütlü, "Bir üniversite hastanesine gittim. Orada bir beyin cerrahı ile karşılaştım. Kendisi MR raporlarını inceleyince bu tümörün alınmış olamayacağını, en zor beyin ameliyatı olduğunu söyledi. Yeni bir MR istedi benden ve tümörün hala yerinde olduğu tespit edildi. Yeniden ameliyat oldum ve Eylül ayında tümörden tamamen kurtuldum. 2. ameliyattan önce bu tümörün yerinde durduğunu öğrenince başka insanların da mağdur olmasını engellemek için Sağlık Bakanlığı’na ve Emniyet teşkilatına ihbarda bulundum. Benim yaşadığım olay bir mucize eseri ortaya çıktı" diye konuştu.

AK (MK) (FOTOĞRAF)





DHA-Güvenlik - Türkiye-İstanbul / Kartal - ARZU KAYA
2013-03-31 12:21:00
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!