Tüm salon ayakta alkışladı

Güncelleme Tarihi:

Tüm salon ayakta alkışladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2014 11:50

Antalya'da talasemi hastalığını yenebilmesi için kardeşinden alınan iliğin nakledildiği ve 5 aydır Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören 14 yaşındaki İsmet Çınar, kendisini ziyaret ederek en büyük dileğini soran tıp fakültesi öğrencilerine, "Tiyatro oynamak" yanıtını verdi. Öğrenciler, "Bir dilek tut" adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında Çınar'ın Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu'nun bir oyununda sahneye çıkmasını sağladı.

Haberin Devamı

Antalya'da yaşayan Çınar'a henüz 6 aylıkken talasemi teşhisi konuldu. Hayatta kalabilmesi için gerekli ilik naklinin anne ve babasından yapılamayacağı anlaşılınca, Çınar'a tüp bebek yöntemiyle dünyaya getirilecek bir kardeşten alınacak iliğin nakledilmesine karar verildi.

İsmet'i kurtarması için dünyaya getirilen ilk kardeşin iliği ağabeyine uyum sağlamadı. Bunun üzerine anne, yine tüp bebek yöntemiyle üçüncü çocuğunu dünyaya getirdi. Umut adı verilen bebeğin, ağabeyini kurtaracak ilik özelliklerine sahip olduğu tespit edildi. İsmet'e 5 ay önce Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen operasyonla, bugün 4 yaşında olan kardeşi Umut'tan alınan ilik nakledildi.

Hastane odasında 5 aydır iliğin vücuduna uyum sağlamasını bekleyen İsmet Çınar, bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında kendisini ziyaret eden ve "hayattaki en büyük dileğini" soran tıp fakültesi birinci sınıf öğrencilerine, "Tiyatroda oynamak" yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Aşk Grevi'nde "İsmetus" oldu

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Burçak Yoldaş Çelikten'in koordinatörlüğünü yaptığı 16 öğrenci, İsmet Çınar'ın tiyatro sahnesine çıkabilmesinin yollarını araştırmaya başladı. Çınar için Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu yöneticileriyle yapılan görüşmeden olumlu sonuç alındı.

Tiyatro sahnesi hazır olmasına rağmen öncelikle doktorların Çınar'ın sahneye çıkabilmesi için kan değerlerinin olumlu olduğunu söylemeleri beklendi. Tüm şartlar oluştuğunda Çınar'ın bir tiyatro oyununda rol alma hayalinin önündeki engeller de kalktı.
İsmet Çınar, dün akşam Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu'nun uzun yıllardır kapalı gişe oynadığı "Aşk Grevi" adlı iki perdelik müzikal komedisinde 2 dakika sahnede kaldı.

Repliklerini de sahneye çıkmadan önce kuliste çalışan Çınar, antik çağlardan bugüne kadın erkek ilişkilerine esprili bir şekilde yaklaşılan oyunda, "İsmetus" karakterini canlandırdı. Oldukça başarılı bir performans sergileyen İsmet, oyunun sonunda sahneye yüzünde maskeyle çıkarak seyircileri selamladı. İsmet Çınar ve oyuncular, seyirciler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

Haberin Devamı

"İsmet'in hayali gerçek oldu"

Oyun öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan İsmet Çınar, küçüklüğünden beri en büyük hayalinin tiyatro oyununda rol almak olduğunu söyledi. Çınar, gelecekte tiyatro oyuncusu olmayı istediğini kaydetti.

Anne İlknur Çınar da çocuklarının tiyatroda oynamasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Oğlunun daha önce okul tiyatrolarında da rol aldığına değinen Çınar, "İsmet'in hayali bugün gerçek oldu. Yaklaşık 5 aydır hastanedeyiz bize olduğu kadar İsmet'e de büyük bir moral oldu" dedi.

Proje koordinatörü Doç. Dr. Burçak Yoldaş Çelikten, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi birinci sınıfta öğretim gören 16 öğrenci tarafından yürütülen sosyal sorumluluk projesi kapsamında, kronik hastalıkları nedeniyle uzun süre hastanede tedavi görmek zorunda kalan çocukların dileklerini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Proje kapsamında çocuklara form verildiğini ve isteklerinin sorulduğunu ifade eden Çelikten, "Bazıları oyuncak, bazıları ünlülerle tanışmak istiyordu. İsmet'in dileği tiyatrocu olmaktı. Doktorunun izniyle bu tür komedi oyununda rol aldı" dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!