Tüketici Haftası kutlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Tüketici Haftası kutlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü, tüketici dernekleri, belediyeler ve sivil toplum örgütlerinin düzenlediği etkinliklerle Tüketici Haftası olarak kutlanıyor.

Tüketiciyi Koruma Derneği TÜKODER, hafta boyunca 3 panel düzenledi. ‘‘Ayıplı hizmetler ve tüketicinin korunması’’ konulu ilk panel 12 Mart'ta Beyoğlu'nda Nazım Hikmet Vakfı Salonu'nda gerçekleştirildi. Gazeteci Meral Tamer'in yönettiği panele konuşmacı olarak sanatçı Metin Akpınar, avukat Ergin Cirmen, gazeteci Atilla Özsever, 68'liler Vakfı Başkanı Haşmet Atahan, Prof. Dr. Tolga Yarman ve milletvekili Haydar Oymak katıldı.

13 Mart'ta Bilgi Üniversitesi'nde gerçekleştirilen ‘‘Gençliğin tüketim alışkanlıkları’’ konulu gazeteci Nazire Kalkan'ın yönettiği ikinci panele de akademisyenler, öğrenci gençlik temsilcileri katıldılar. ‘‘Yoksulluk ve tüketici hakları: değişim için mücadele’’ konulu panel de dün Mecidiyeköy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Panele konuşmacı olarak Gazeteci Erkan Çelebi, İSO Başkanı Hüsamettin Kavi, Ekonomist-Yazar Arslan Başer Kafaoğlu, Doç. Dr. Hayri Kozanoğlu, Sanayi ve Ticaret

Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Hilmi Sezer, DİE uzmanı Güzin Erdoğan ve Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan katıldılar.

TÜKODER tarafından düzenlenen Tüketici Haftası etkinlikleri Tüketici Hakları ile ilgili bildirilerin Tünel-Taksim arasında dağıtımı ve Taksim Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla bugün tamamlanıyor. Tüketiciler Derneği TÜDER de haftayı düzenlediği panel, söyleşi ve stand açılışlarıyla kutladı. TÜDER'in etkinlikleri 7 Mart'ta Beylikdüzü, Atrium, Merter, Maslak, Göztepe (Soyak) ve Capitol Migos mağazalarında stand açılımı ile ücretsiz broşür ve el kitapçığı dağıtımıyla başladı. TÜDER hafta içinde ayrıca Adalar-Bostancı, Adalar-Sirkeci ve Adalar-Bostancı vapurunda da müzik eşliğinde kitapçık ve broşür dağıttı. TÜDER'in Dünya Tüketici Hakları Günü etkinlikleri çerçevesinde yarın İTO Meclis Salonu'nda gerçekleştireceği söyleşiye Prof. Dr. Osman Altuğ başkanlığında konuşmacı olarak Dernek Başkanı Engin Başaran, Öğretim Üyesi ve yazar Veysi Seviğ, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Hilmi Sezer, İTO Tüketici Şube Müdürü Doğan Ararad, ve Gazeteci Erkan Çelebi katılacaklar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!