Tuğluk'a hava muhalefeti engeli

Güncelleme Tarihi:

Tuğluka hava muhalefeti engeli
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2010 17:58

KAPATILAN DTP öncülüğünde oluşturulan Demokratik Toplum Kongresi’nin Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un yarın İmralı’da çetebaşı Abdullah Öcalan ile avukat sıfatıyla yapacağı görüşme Marmara Denizi’ndeki hava muhalefeti nedeniyle ikinci kez ertelendi. Geçen Çarşamba günü yine hava muhalefeti nedeniyle adaya gidemeyen Tuğluk ve avukatların pazartesi günü İmralı’ya gitmek üzere yarın yeniden başvuruda bulanacakları öğrenildi.

Haberin Devamı

Öcalan’ın savunmasını üslenen Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından İbrahim Bilmez, Marmara Denizi’ndeki fırtına nedeniyle Çarşamba günü gerçekleşmeyen görüşme için dün yeniden İmralı Yüksek Güvenlikli Cezaevi yönetimine başvurduklarını belirterek, “Akşam saatlerine kadar yanıt bekledik. İmralı seferlerinin gerçekleştirildiği Tuzla Kosteri arızalıymış, fırtına nedeniyle küçük gemi sefer yapılamayacağı için ziyaret ertelendi. Aysel Tuğluk, Doğan Erbaş ve Aydın Oruç’un ziyaretiyle ile ilgili yarın yeniden yazılı başvuruda bulunarak görüşmenin pazartesi günü yapılmasını talep edeceğiz” dedi.

Kendisi gibi ömür boyu hapis cezasına hükümlü PKK’lı Şeyhmuz Poyraz, Cumali Karsu, Hasbi Aydemir, Bayram Kaymaz ve TİKKO üyesi Hakkı Alkan ile cezaevinde kalan Öcalan her hafta çarşamba günleri avukatları, her ayın 2’nci ve 4’üncü pazartesi günleri de birinci dereceden yakınlarıyla görüşebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!