Tuğluk Öcalan'la görüşmek için İmralı'ya gitti

Güncelleme Tarihi:

Tuğluk Öcalanla görüşmek için İmralıya gitti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2011 10:49

KAPATILAN DTP döneminde kurulan ’Demokratik Toplum Kongresi’nin Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un, İmralı’da ömür boyu hapis cezasını çeken bölücübaşı Abdullah Öcalan ile, ’avukat’ sıfatıyla görüşme, yapmak üzere Bursa’nın Gemlik İlçesi’inden İmralı Adası’na gitti. Tuğluk’un geçen hafta yapacağı ziyaret Marmara Denizi’ndeki olumsuz hava koşulları nedeniyle 3 kez ertelenmişti.

Öcalan’ın savunmasını üslenen avukatları Aysel Tuğluk, İbrahim Bilmez, Şaziye Önder ve Özgür Erol. bu sabah İmralı Adası’na gitmek üzere Bursa’nın Gemlik İlçesi’ndeki jandarma komutanlığına geldi. Buradaki kontrollerin ardından Tuğluk ve avukatlar Gemport Limanı’ndan Adalet Bakanlığı’na ait ’Tuzla’ gemisi ile İmralı’ya hareket etti. Aynı zamanda BDP’nin Van’da desteklediği bağımsız milletvekili adayı olan Aysel Tuğluk ve 3 avukatın geçen hafta Çarşamba ve Cuma, bu hafta pazartesi günleri yapmak istedikleri görüşmeler Marmara Denizi’ndeki olumsuz hava koşulları nedeniyle bugüne ertelenmişti.

Kapatılan DTP öncülüğünde oluşturulan Demokratik Toplum Kongresi Başkan Yardımcısı olan Aysel Tuğluk, 27 Eylül 2010’da 5 yıl aradan sonra avukat sıfatıyla ilk kez gittiği İmralı Adası’na daha sonra bir kez daha gitmiş ve Öcalan’la görüşmüştü.

Abdullah Öcalan ile İmralı YükseK Güvenlikli Özel Tip Cezaevi’nde kalan ve ömür boyu hapis cezasına çarptırılan, PKK’lı Şeyhmuz Poyraz, Cumali Karsu, Hasbi Aydemir, Bayram Kaymaz ve TİKKO üyesi Hakkı Alkan her ayın 2 ve 4’üncü pazartesi günleri birinci dereceden yakınlarıyla görüşebiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!