TUGFO Viyana'yı kuşattı

Güncelleme Tarihi:

TUGFO Viyanayı kuşattı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2011 17:53

Sabancı Vakfı’nın desteği, Akbank’ın öncü sponsorluğu ve Toplum Gönüllüleri Vakfı çatısı altında çalışmalarını yürüten Şef Cem Mansur yönetimindeki Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, klasik müziğin dehalarına ev sahipliği yapan Avusturya’nın başkenti Viyana’yı unutulmaz bir konserle fethetti.

Haberin Devamı

Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nın 2011 turnesinin Avrupa’daki üçüncü ayağı olan Viyana konseri, 2 Ekim’de Viyana’nın tarihi konser salonlarından Wiener Konzerthaus’da gerçekleşti. 95 genç müzisyenden oluşan Orkestra, salonu dolduran Türk ve Avusturyalı dinleyicilerine 2011 repertuarından eserler sundu.

 

Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası Konzerthaus’taki konserinde H.Berlioz’un Roma Karnavalı Uvertürü, J. Sibelius’un Karelia Süiti, A. Dvorak’ın 9. Senfoni "Yeni Dünyadan" eseri, Türk besteci Ferit Tüzün’ün Türk Kapriçyosu adlı orkestra yapıtını ve B. Bartok’un Transilvanya Dansları’nı seslendirerek izleyenleri büyüledi.

Haberin Devamı

 

Şef Cem Mansur’dan “Üsküdar’a gider iken…” sürprizi

 

Şef Cem Mansur, “Üsküdar’a gider iken aldı da bir yağmur” sözleriyle başlayan ünlü Katibim şarkısını repertuvara ekleyerek izleyicilere hoş bir sürpriz yaptı. Orkestraya, “Katibim” şarkısında, Caritas Viyana’nın çatısı altında faaliyetini sürdüren, çocuk ve gençlerden oluşan “Superar” adlı topluluğun eşlik etmesi ise izleyiciler tarafından coşkuyla karşılandı. 2 – 20 yaş arasındaki gençlerin müzik yapmalarını, şarkı söylemelerini ve dans etmelerini teşvik eden Superar, Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası ile sahneye çıkarak “Katibim” şarkısını söyledi. Şef Cem Mansur, orkestranın genç müzisyenlerini Avusturyalı gençlerle anonim bir şarkıda buluşturarak Doğu ve Batı arasında müzikal bir köprü kurdu. Türk ve Avusturyalı izleyiciler, beklenmedik bir şekilde gerçekleşen bu sürprize Şef Cem Mansur ve Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nı ayakta alkışlayarak yanıt verdi.

 

Almanya konserlerine yoğun ilgi

 

Yaşları 16 – 22 arasında değişen 95 müzisyenden oluşan Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, 2011 yılı çalışmalarına Şef Cem Mansur yönetiminde Sabancı Üniversitesi’nde gerçekleşen yoğun bir kamp dönemiyle hazırlandı. Orkestra, 2011 turnesine İstanbul Aya İrini’de verdiği unutulmaz bir konserle başladı. Bursa konserinin ardından Avrupa turnesine çıkan orkestra, “Almanya’ya İşçi Göçü’nün 50. Yılı” olması nedeni ile Köln ve Münih’te konserler verdi. 29 Eylül’de Köln, Leverkusen Forum’da verilen konseri 900 kişi ilgiyle izledi.

Haberin Devamı

 

Orkestranın 1 Ekim’de “Festival of the Nations” kapsamındaki Münih’te verdiği konserde ise genç müzisyenler, salonu dolduran sanatseverler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Orkestra’nın Münih, Bad Wörishofen “Festival of the Nations”da verdiği konser, dünyanın sayılı klasik müzik radyolarından Bayerischer Rundfunk (Bavyera Radyosu) tarafından kaydedildi. Festivalde kaydedilen tek konser Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nın konseri oldu. Orkestra, Viyana konserinin ardından 3 Ekim’de Avusturya Linz ve 5 Ekim’de Almanya Essen’da vereceği konserler ile turnesini tamamlayacak.


Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası Hakkında

 

Uluslararası orkestralarla ve festivallerle işbirliği halinde olan Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, Türkiye’deki konservatuarlardan başvuran 400’e yakın genç müzisyen arasından sınavla seçilen, yaşları 16 – 22 arasında değişen 95 kişiden oluşuyor. Orkestra, farklı kültürlerden gençlerle çoksesli evrensel müzik çatısı altında ortak çalışmalar yaparak; Türk insanını ve kültürünü tanıtmayı, karşılıklı önyargıları yıkmayı ve dünyaya bu vesile ile sesimizi duyurmayı amaçlıyor.

Haberin Devamı

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı ve TÜSİAD’ın destek verdiği orkestranın yardımcı sponsorları arasında; Turkcell, Hedef Alliance, Boyner Holding, Eczacıbaşı, Ege Kimya, Korab, Bell Holding ve Organik Kimya bulunuyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!