Tuğba bir yıl önce Bangladeş'e kaçırılmıştı

Güncelleme Tarihi:

Tuğba bir yıl önce Bangladeşe kaçırılmıştı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2008 14:01

Fatih'te yaklaşık 1 yıl önce çocukları olmayan Bangladeşli bir aile tarafından kaçırılan 4 yaşındaki Tuğba Aksu, Interpol tarafından ailesine teslim edilmek üzere Bangladeşli aileden alındı.

Haberin Devamı

Tuğba Aksu'nun babası Halil Aksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğünden arandığını ve Bangladeşli bir aile tarafından kaçırılan kızları Tuğba'nın Interpol tarafından aileden alındığının bildirildiğini söyledi.

Kızlarının kaçırıldığı 19 Ağustos 2007'den itibaren ailece uyuyamadıklarını belirten Halil Aksu, bu haberle ailede bayram sevincinin yaşandığını anlattı.
Aksu, kızlarının Interpol görevlileri tarafından önümüzdeki günlerde İstanbul'a getirilerek Türk polisine teslim edileceğini bildirdi.

Anne Gülten Aksu da kızına sarılmayı özlemle beklediğini belirterek, “Kızımın o aileden alındığını duyduktan sonra rahat bir nefes aldım. Şimdi çocuğuma sarılmayı bekliyorum” dedi.

Kızlarının bulunduğu haberini aldıktan sonra 4 çocuğu ve eşi Gülten Aksu ile Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneğini (YAKAD) ziyaret eden Halil Aksu, dernek Başkanı Zafer Özbilici'ye teşekkür etti.

Haberin Devamı

Kızlarının kaçırılmasının ardından YAKAD'ın da kendilerini yalnız bırakmadığını belirten Aksu, kendilerine minnettar olduklarını bildirdi.

Özbilici de küçük Tuğba'nın kaçırılmasının ardından çok çaba harcadıkları halde bir sonuç alamadıklarını belirterek, “Olayı Anadolu Ajansının haber yapmasının ardından, gazete ve televizyonlar bizi aradı ve bir anda küçük Tuğba Türkiye'nin gündemine düştü. Medya desteğinin yanı sıra polislerin üstün başarısıyla Tuğba'nın yeri bulundu ve polislerce alındı” dedi.

AİLELERE, ÇOCUKLARINA SAHİP ÇIKMALARI ÇAĞRISI

Özbilici, Avrupa Güvenlik Teşkilatının raporlarına göre, tüm dünyada 1 milyon 200 bin çocuğun kaçırılmış durumda bulunduğunu belirterek, ailelerden çocuklarına sahip çıkmalarını istedi.


Zafer Özbilici, kaçırılan çocukların suç örgütlerince organlarının çalındığını, dilencilik yaptırıldığını veya fuhuş ortamına sokulduğunu öne sürdü.
Aksu ailesi, çocuklarının, Bangladeşli aile ile ortadan kaybolmasının ardından Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğüne başvurmuştu. 5 çocuk babası olan Halil Aksu, Bangladeşli komşuları Abdulselam Begüm ile eşi Fatma Begüm'ün, 4 yaşındaki kız çocukları Tuğba Aksu'yu 19 Ağustos 2007'de kaçırdığı iddiasıyla şikayetçi olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!