TÜBİTAK ödülleri sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

TÜBİTAK ödülleri sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2005 16:03

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Bilim Kurulu(TÜBİTAK) tarafından Türk bilim insanlarının ve araştırıcılarının yetiştirilmeleri ve geliştirilmelerini amaçlayan Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri ile TÜBİTAK- Üçüncü Dünya Bilimler Akademisi(TWAS) teşvik ödülleri sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

TÜBİTAK’tan yapılan açıklamaya göre, TÜBİTAK Bilim Kurulu’nun 2 Temmuz tarih ve 133 sayılı toplantısında belirlenen, 2005 yılı Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri ile TWAS Teşvik Ödülleri’nin sahipleri şöyle;

"TÜBİTAK Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülü’ne temel bilimlerde Harran üniversitesi’nden Prof. Dr. A. Ruhi Mermut, "Toprak Jeokimyası, Minerolojisi" arştırmasıyla, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Oğuz Okay, "Jeller, Heterojen ve Homjen Ağyapı Sistemleri, Sol-jel Faz Geçişleri" araştırmasıyla, sağlık alanında Anadolu Üniversitesi’nden Prof. Dr. K. Hüsnü Can Başer, "Farmakognozi, bitki kimyası" araştırmasıyla ve mühendisilk alanında Anadolu Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hasan Mandal, "Seramik malzemelerin üretimi, mekanik ve kimyasal özellikleri" araştırmasıyla ödüle layık görüldü."

Haberin Devamı

Teşvik ödüllerine ise temel bilimlerde Prof. Dr. Durmuş Ali Demir, Doç. Dr. Emir Baki Denktaş, Doç. Dr. M. Levet Kurnaz, Doç. Dr. Fikrettin Şahin, Doç. Dr. İsmail Özdemir, mühendislik dalında Doç. Dr. Sabri Arık, Yar. Doç. Dr. İsmail Lazoğlu, Doç. Dr. Adnan Midilli, Doç. Dr. Osman Parlak, Doç. Dr. Serpil Sayın, sağlık alanında Prof. Dr. Sevtap Arıkan, Yrd. Doç. Dr. Osman Çekiç, Doç. Dr. İbrahim Karnak, Doç. Dr. Erdener Özer, Prof. Dr. Muharrem Yazıcı layık görüldü.

TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülü’nü ise Yrd. Doç. Dr. Cevdet Uğuz kazandı.

Bilim ödüllerinde dereceye girenlere 25 bin YTL, altın plaket, ödül beratı, ödül miktarı kadar da araştırma desteği verilecek. Teşvik ödülü olarak 10.000 YTL, gümüş plaket ve ödül beratı verilirken TÜBİTAK-TWAS Teşvik ödülü sahibi ise 2 bin ABD Doları, gümüş plaket ve ödül beratı kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!