Tsunamizede Hannes’i amcası web’de buldu

Güncelleme Tarihi:

Tsunamizede Hannes’i amcası web’de buldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2004 01:29

Güney Asya ülkelerini vuran tsunaminin ardından felaketzedeler, kaybolan yakınlarını bulmaya çalışıyor. Pekçok çocuk, azgın sularda anne, babasından ayrı düşerken, herkes kendi çabalarıyla yakınlarına ulaşmaya çalışıyor.

Tsunami felaketinde ölenlerin üçte biri çocuklardan oluşuyor. Çok sayıda küçüğün de öksüz ya da yetim kaldığı bildiriliyor. 20 günlük bir bebeğin beşiğinde yüzerek kurtulmasının yanında başka ‘mucizeler’ de yaşanıyor.

Anne ve babasını tsunamide kaybetmiş yüzü sivrisinek ısırığı küçük sarışın çocuğun kimliği de belli oldu. Internette araştırma yapan amcası İsveçli Jim Bergstroem, 2 yaşındaki Hannes’in fotoğrafını Phuket’teki bir hastanenin sitesinde görünce, soluğu yeğeninin yanında aldı. 5 saat içinde Chonbori’den Phuket Uluslararası Hastanesi’ne ulaşan Bergstroem, ‘Bu mucize, olabilecek en sevindirici şey’ dedi. Jim, Göteborg’ta yaşayan beş akrabasının bir aylık tatil için Khao Lak’a geldiğini ve tsunamiye yakalandıklarını kaydetti.

Nils’in ailesi kayıp

İsveç’in Lulo kentinden ailesiyle tatile gelen küçük Karl Nilsson da tsunami nedeniyle anne, babası ve erkek kardeşlerini kaybetti. Şimdi küçük çocuk, Tayland’ın Phuket adasında kayıp aile üyelerinin adlarını yazdığı bir kağıtla yakınlarını bulmaya çalışıyor.

İngiliz Amy dalarken tsunamiye yakalandı

İngiliz Amy Harding (24), erkek arkadaşı Evya ile Tayland’ın Ko Phi Phi adasına tatile gitmişti. Katil dalga, tatil cenneti adaya doğru yaklaşırken Amy 15 metre derinlikte tabiatın güzelliklerini keşfetmeye çıkmıştı. İşte o sırada dalga, Amy ve diğer dalgıçları aldığı gibi bir tepenin üzerine attı. Amy ve grubu, bir otelin çatısına sığınmayı başardı. Bulduğu bir cep telefonundan İngiltere’deki ailesine mesaj yollayan Amy, ‘Adaya tsunami vurdu. Ben iyiyim. Adanın bir kısmı tahrip oldu. Evya’yı göremedim. Şimdi otelin çatısındayız, iki tarafımız da okyanus’ dedi. Sonra Evya da sağ bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!