TSK dünya kuvveti

Güncelleme Tarihi:

TSK dünya kuvveti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 1999 00:00

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, dünya silahlı kuvvetleri olma yolundaki Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Türkiye Cumhuriyeti'ni her türlü tehdide karşı koruyacağını söyledi. Sikorsky helikopterleri filosunun genişletilmesi amacıyla yapılan 50 adetlik ek alım çerçevesinde ilk 10 Black Hawk, dün törenle Türkiye'ye teslim edildi.

Törendeki konuşmasında ‘‘Türkiye nasıl bir dünya devleti olmuşsa, TSK da bir dünya silahlı kuvvetleri olma yolundadır’’ diyen Kıvrıkoğlu, TSK'nın demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti'ni her türlü tehlikeye karşı koruyacak güçte olduğunu vurguladı.

Orgeneral Kıvrıkoğlu, Türkiye ve bölgesel jeostratejik unsurlara da dikkat çekerek şunları söyledi:

‘‘Ülkemiz tarih boyunca barış ve istikrarın sık sık tehlikeye girdiği, çıkar çatışmalarının devam ettiği ve daha uzun süre de devam etmesi muhtemel olan bir coğrafya üzerinde bulunmaktadır. Bu bölgede söz sahibi olabilmemiz, siyasi ve ekonomik açıdan olduğu kadar, askeri açıdan da güçlü olmamızı gerektirmektedir.’’

561.5 milyon dolarlık anlaşma

ABD yapımı genel maksat Sikorsky Black Hawk Helikopterleri'nin Kara Havacılık Okulu'ndaki teslim törenine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlhan Kılıç, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Mark Parris katıldı. Tören sonunda Kıvrıkoğlu, kurdeleyi keserek helikopterleri uçuşa açtı ve pilotlar gösteri uçuşu gerçekleştirdi. Havacılık ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Armağan Kuloğlu konuşmasında, Türk kara havacılığının, 10 yıllık bir dönem içerisinde de dünyanın ilk 5 gücü arasına girmeye aday olduğunu belirtti. 50 Sikorsky helikopter için Türkiye ve ABD arasında geçen yıl 561.5 milyon dolarlık bir anlaşma imzalamıştı. Türkiye’nin proje sonunda 95 helikopteri olacak. Bu sayıya ulaşma yönünde son 20'lik paketin ise mart ayında gelmesi bekleniyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!