TRT'ye Baba nasihatı

Güncelleme Tarihi:

TRTye Baba nasihatı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, özel yayıncılığın geliştiği bir ortamda TRT'nin fonksiyonunun, zihni karışan halkı aydınlatmak ve devletin imajını korumak olduğunu söyledi. Doğru, hızlı ve nitelikli haberin önemine işaret eden Demirel, ‘‘Devletin radyo ve televizyonu habercilikte geride kalırsa itibarını koruyamaz’’ dedi.

TRT'nin kuruluşunun 30'uncu yılı nedeniyle TRT Genel Müdürü Yücel Yener ve beraberindeki heyeti Köşk'te kabul eden Demirel, özel televizyon ve radyoların kurulmasıyla başlayan rekabete dikkati çekerek, ‘‘Dün, herkes TRT'yi dinlemeye mecburdu, bugün TRT kendini dinletmeye mecburdur’’ uyarısında bulundu. TRT'nin çeşitli nedenlerle ‘‘bakımsız’’ kaldığını ve ağır rekabet koşulları yüzünden sıkıntıya düştüğünü belirten Demirel, rekabet nedeniyle kadrolarında erime olduğunu bildirdi.

Demirel, TRT'nin tüm birimlerinin fonksiyonunun ancak yüzde 30'unu yerine getiren Oran'daki tesislere taşınmasını, PTT'ye devredilen telsiz istasyonları ile tesislerin geri alınmasını, reklam pastasından aldığı payın da büyütülmesini istedi.

TRT Genel Müdürü Yener de, 31 Ocak 1968'de kurulan TRT'nin haftada üç gün deneme yayını ile işe başladığını, bugün 7 kanaldan yayın yapan dev bir kuruluş olduğunu söyledi.

30 yıllık objektif hediye

TRT Genel Müdürü Yücel Yener, TRT'nin ilk yıllarında Demirel'i de görüntüleyen 30 yıllık objektifi, ‘‘Türkiye'ye TV yayıncılığını getiren devlet adamı’’ sıfatıyla Cumhurbaşkanı'na hediye etti. Demirel, TRT'nin kuruluşunun 30'uncu yıldönümü nedeniyle Yener ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul etti. TRT Genel Müdürü Yener, TRT'nin kurulduğu 1968 yılından bu yana çekilen Demirel görüntülerinden derlenen bir kaseti de Cumhurbaşkanı'na sundu. Demirel, objektifi habercilere göstererek, ‘‘Bu top gibi görünse de top değil bir objektif. Ama toptan daha güçlüdür. Bu objektif, dünyayı küçültmüştür’’ diye konuştu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!