TRT Genel Müdürlüğü'ne 58 başvuru

Güncelleme Tarihi:

TRT Genel Müdürlüğüne 58 başvuru
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2007 21:31

TRT Genel Müdürlüğü için Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna (RTÜK) 58 kişi başvurdu. Başvuranların arasında daha önce atanmasına ilişkin iki ayrı kararname 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından iade edilen Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şahin de bulunuyor.

RTÜK'ün internet sitesinde yer alan açıklamada, TRT Genel Müdürlüğü için 26 Ekim 2007 günü başlatılan adaylık başvurularının bugün saat 18.00'de sona erdiği hatırlatılarak, TRT Genel Müdürlüğü adaylığı için başvuruda bulunanların isimleri yayımlandı.

Açıklamaya göre, isimler başvuru sırasına göre şöyle:

Doç. Dr. Mehmet Ayan, Canan Yücel, Ramazan Açıkgöz, Dr. Mehmet Cavlı, Ziya Badur, Ramazan Cansev, Yrd. Doç. Dr. Hasan Moğol, Dr. Bekir Türkmen, Cemal Ertaş, Hayati Evci, Ali İnan, Ruhi Baki, Ali Dirican, İlhan Sözbilir, Mustafa Özdemir, Yalçın Yılmaz, Hamza Öztürk, Prof. Dr. Ahmet Nedim Yüksel, Kasım Gümüş, Ahmet Genç, Zafer Köken, Zuhuri Yaman, Yrd. Doç. Dr Ömer Vehbi Atunçul, Mustafa Kalafat, Muzaffer Soyluoğlu, Zehra Gökçe, Dr. Cengiz Özdiker, Mustafa Necati Öztürk, Teoman Kozan, Suat Sami Bacı, Mustafa Yıldız, Yrd. Doç. Dr. Osman Tatar, Nuray Özgüney, Dr. Mustafa Mutlu, Dursun Öztürk, Ali Koç, Yrd. Doç. Dr. Melih Karakuzu, Galip Yenidünya, Prof. Dr. Etem Köklükaya, Kenan Çiftçi, Dr. Hüseyin Yaltırık, Mustafa Demirbaş, Mehmet Cemal Çiftçigüzeli, Zafer Karatay, Ayten Sak, Adnan Çaldıran, Kamuran Abacıoğlu, Nuran Bayer, Şenol Özbek, İbrahim Şahin, Doç. Dr. Şaban Çalış, Prof. Dr. Erol Belgin, Şafak Karaman, Dr. Mehmet Ali Gemuhluoğlu, Zeki Topçuoğlu, Kemal Ertuğrul Öztürk, Nurullah Öztürk, Yılmaz Coşkun.

DEMİRÖZ'ÜN EMEKLİ OLMASINDAN BU YANA YAŞANAN SÜREÇ

Şenol Demiröz'ün 2005 yılında emekliye ayrılmasıyla boşalan TRT Genel Müdürlüğü için adaylık başvurularının başlatılmasını kararlaştıran RTÜK, başvuranlar arasından belirlediği adaylar Kemal Madenoğlu, Muhsin Mete ve İbrahim Şahin'in isimlerini Bakanlar Kurulu'na bildirmiş, Bakanlar Kurulu da Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şahin'in atanmasına ilişkin kararnameyi Cumhurbaşkanlığı'na sunmuştu. 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, RTÜK Üyesi Özer Gürbüz'ün yaş haddini doldurduğu, bu nedenle aday belirlemek üzere yapılan seçimin geçersiz olduğu gerekçesiyle kararnameyi iade etmişti.
Özer Gürbüz'ün Üst Kurul'dan ayrılması ve yerine seçilen üye Arif Merdol'un katılımıyla tekrarlanan süreç sonunda aynı isimler RTÜK tarafından yeniden Bakanlar Kurulu'na bildirilmişti. Bakanlar Kurulu da yeniden İbrahim Şahin ile ilgili kararnameyi Cumhurbaşkanlığı'na göndermişti. Ancak 10. Cumhurbaşkanı Sezer, kararnameyi tekrar iade etmişti.

Kemal Madenoğlu ve Muhsin Mete'nin adaylıktan çekilmesi üzerine RTÜK, süreci yeniden başlatmıştı. RTÜK, sürecin sonunda AA Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hilmi Bengi, AA Genel Müdür Yardımcısı Tahsin Aktı ile Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Ruhi Özbilgiç'i aday olarak belirleyerek Bakanlar Kurulu'na sunmuştu. Bakanlar Kurulu da geçen yıl Aralık ayında TRT Genel Müdürlüğüne AA Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi'nin atanmasına ilişkin kararnameyi Çankaya Köşkü'ne göndermişti. 10. Cumhurbaşkanı Sezer, bu kararnameyi de iade etmişti.

RTÜK, 2005'ten bu yana vekaletle yürütülen TRT Genel Müdürlüğü için 26 Ekim 2007 tarihinde yeni bir adaylık süreci başlattı. Adaylık başvuru süresi, bugün saat 18.00 itibariyle doldu.

RTÜK, başvuranlar arasından 3 adayı belirleyerek, Bakanlar Kurulu'na sunacak. Bakanlar Kurulu ise 3 adaydan birini belirleyerek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunacak.

TRT Genel Müdürü, Cumhurbaşkanı Gül'ün onayının ardından atanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!