Trakya bembeyaz

Güncelleme Tarihi:

Trakya bembeyaz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2007 10:34

Edirne ve Kırklareli'nde mevsimin ilk karı yağdı. Hafta sonu hava nasıl olacak? İşte 5 günlük hava tahmini.

Haberin Devamı

HAVA DURUMU SAYFASI İÇİN TIKLAYIN...

5  GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ İÇİN TIKLAYIN...

KAR KALINLIKLARI İÇİN TIKLAYIN...

FOTOĞRAFLA R İÇİN TIKLAYIN...

Edirne ve Kırklareli'nde sabah kar yağışı başladı. Yağışla birlikte hava sıcaklığı da sıfırın altına düştü.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, her iki kentte kar yağışının yarın öğle saatlerine kadar devam edeceğini; yağışın yarın karla karışık yağmura dönüşeceğini bildirdi.

Edirne ve Kırklareli'nde don ve buzlanma tehlikesinin bulunduğunu söyleyen Yıldırım, Tekirdağ'da ise yağmur beklendiğini belirtti.

Hava sıcaklığının Edirne ve Kırklareli'de sıfırın altında 2 derece olduğunu ifade eden Yıldırım, yarın yağışın karla karışık yağmura dönüşmesiyle hava sıcaklığının pazar günü birkaç derece artacağını söyledi. Yıldırım, hafta başında ise Trakya'da hava sıcaklığının yeniden düşeceğini bildirdi.

Yıldırım'ın verdiği bilgiye göre, yarın hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Edirne'de 3, Kırklareli ve Tekirdağ'da ise 2 derece olacak.
Öte yandan, Karayolları ekipleri, Edirne ile Kırklareli'nin Demirköy ilçesi ve Dereköy Sınır Kapısı yolunda, kar yağışı nedeniyle tuzlama çalışmalarına yapıyor.

KEŞAN-İSTANBUL KARAYOLUNDA TRAFİK DURDU

D-100 Karayolu’nun Keşan- Malkara yönündeki Malkara rampasında meydana gelen kaza ve buzlanma nedeniyle trafik çift taraflı durdu. Her iki şeritte de 6 kilometreye yakın araç kuyruğu oluştu. Karayolları ekipleri Keşan yönünde oluşan buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları yaparken, polis ekipleri ise kaza nedeniyle kapanan Malkara yönünü trafiğe açmaya çalışıyor. Trafiğin tekrar açılmasının ardından, rampayı çıkamayan TIR’lara zincir taktırılacak.

357 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Doğu Anadolu Bölgesi'nde dün gece etkili olan kar yağışının ardından bölge genelinde 357 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kar ve tipi nedeniyle Erzurum'da 142, Tunceli'de 150, Kars'ta 55, Ardahan'da 6 ve Iğdır'da 4 olmak üzere 357 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Şehir merkezlerindeki kar kalınlıkları ise Erzurum'da 7, Ardahan'da 3, Kars'ta 8 ve Ağrı'da 2 santimetre olarak ölçüldü.
Bölge genelinde bugün aralıklarla kar yağışı beklendiğini bildiren Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, dün gece ölçülen sıcaklıkların Erzurum'da 2, Erzincan'da 5, Kars ve Ardahan'da 1, Iğdır'da ise sıfırın altında 1 derece olduğunu kaydetti. Yetkililer, Doğu Anadolu Bölgesi'nin, Balkanlar'dan gelen soğuk havanın etkisi altında olduğunu bildirdiler.

ERCİYES'TE KAR KALINLIĞI 73 SANTİME ULAŞTI

Yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava Kayseri'de de etkili oluyor. Bölgenin en yüksek kesimi olan Erciyes Dağı'nda da kar kalınlığı 73 santime ulaştı.

Dün gece başlayan kar yağışı, Erciyes Dağı'nın eteklerindeki Talas ve Hacılar ilçelerinde ve Hisarcık ile Kıranardı beldelerinde etkili oldu. Bu kesimlerda kar kalınlığı 5 santimi buldu. Erciyes Dağı'nın 3 bin 916 metrelik zirvesinden başlayan ve 2 bin 150 metre yüksekliğindeki Tekir Yaylası'na kadar inen etkili kar yağışı nedeniyle pistlerdeki kar kalınlığı 73 santine ulaştı. Meteoroloji uzmanları yağışlı havanın batıdan doğuya kaydığını ve bu nedenle Kayseri ve çevresinin etkilendiğini belirtti. Kar yağışının bölgeyi terk ettiği ve yeni bir yağış beklenmediği, hava sıcaklığının gece 1, gündüz 5 derece olarak ölçüldüğü bildirildi.

Haberin Devamı

FETHİYE'DE SAĞANAK YAĞIŞ

Haberin Devamı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde sağanak yağış yaşamı olumsuz etkiliyor. Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilçede son 10 günde metrekareye 209 kilogram yağış düştü. Şiddetli yağış nedeniyle kent merkezi ve beldelerde bazı iş yerlerinde su baskınları yaşandı. Mut deresinin taşması sonucu, bazı ekili alanlar ve seralar su altında kaldı.

ÇİFTLİK BELDESİNDE SU BASKINI

Çiftlik beldesi Hürriyet Mahellesi'nde, rögar ve mazgalların yetersiz kalması nedeniyle yükselen su, Mavi Kent, Sağlık ve Çiçek Evler sitesindeki bazı villaların giriş katlarına doldu.

Çiftlik Belediyesi Fen İşleri Sorumlusu Hasan Karayılmaz, şiddetli yağış nedeniyle Hürriyet Mahallesi'nde DSİ'ye ait su tahliye kanallarının yetersiz kaldığını belirterek, suyun tahliyesi için çalışma yaptıklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Su basan evlerin daha önce bataklık olan bir alana yapıldığını iddia eden Karayılmaz, “Evler alçakta olduğu için suyun tahliyesinde güçlük çekiyoruz. Deniz suyu, tahliye kanallarına doldu. Çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Mavi Kent Sitesi'nin bazı sakinleri ise giriş katını su basan evlerinden çıkmakta güçlük çektiklerini belirterek, “Suyun tahliyesi için belediyeden yardım istedik. Belediye gerekli çalışmaları yapmadığı için mağdur durumdayız” iddiasında bulundular.

Su baskını yaşanan Çiçek Evler Sitesi'nin bekçisi İsmail Ulusoy da evlerinden çıkamayan site sakinlerinin günlük ihtiyaçlarını karşılamak için bot kullandıklarını söyledi.

Zor durumda olduklarını belirten Ulusoy, “4 site tamamen sular altındayız. Ne yapacağımızı şaşırdık. Botlarla şu anda konaklayan site sakinlerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. 5 turisti evlerinden çıkardık. Ülkelerine döndüler. Site sakinlerinin çocuklarını bot yardımı ile evlerinden alarak okula gönderiyoruz” dedi.

YOZGAT

Yozgat'ta gece başlayan kar yağışı, sabah saatlerine kadar devam etti. Kentin yüksek kesimlerinde, kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.
Kar yağışı nedeniyle Karayolları ekipleri, önce greyderlerle temizlik, daha sonra buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yaptı. Yozgat Valiliği, kar yağışına bağlı olarak kapalı kara yolu ve köy yolu bulunmadığını, 7 ayrı ekibin yolları trafiğe açık tutmak için çalıştığını bildirdi.
Belediye ekipleri de şehir merkezinde kar temizliği çalışması yaptı.

KAYSERİ

Erciyes Dağı'nda dün gece etkili olan kar yağışı sonucu kar kalındığı kayak merkezinde 73 santimetreye, yüksek kesimlerde ise 80 santimetreye ulaştı.


BATMAN'DA FIRTINA

Haberin Devamı

Batman’da sabah erken saatlerinde etkili olan fırtına bazı işyerlerinin tabelasını düşürüp, enerji nakil hatlarının kopmasını neden oldu.

Batman’da kısa süreli etkili olan fırtınadan, Turgut Özal Bulvarı üzerinde bir işyerinin tabelası park halindeki 72 S 0089 plakalı yolcu minibüsünün üzerine düştü. Kazada araçta maddi hasar meydana gelirken, fırtına enerji nakil hatlarının da kopmasına neden oldu. DEDEŞ ekipleri kopan hatları onarmak için büyük çaba harcarken, kentin belirli kesimlerine uzun süre elektrik verilemedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!