Trainspotting sahnede

Güncelleme Tarihi:

Trainspotting sahnede
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2009 10:21

Trainspotting yoğun istek üzerine yeniden sahneye taşınıyor ve ardından Paris'e turneye gidiyor.

Semaver Kumpanya 2005-2006 sezonunda sahnelediği ve büyük ilgi gören oyunu artık tiyatro sahnesinde.

 Irvine Welsh’in aynı adlı kült romanından Harry Gibson tarafından uyarlanarak İngiltere’de sahnelenen, ardından Richard McCarthy ve Olivier Peyon tarafından fransızcaya çevrilen “Trainspotting” adlı oyunu Ani Haddeler Pekman’ın çevirmenliğinde dilimize kazandırdı. Danny Boyle’un 1996 yapımı sinema uyarlaması ile bütün dünyada ün kazanan “Trainspotting”, eroin bağımlılarının yaşamın ve ölümün kıyısındaki hayatlarını anlatan yürek burkan bir öykü.

Oyun, toplumun kenarına itilmiş bu gençlerin, tüm dünya için ortak olan sorunlarını, düzenle ve toplumla yaşadıkları uyumsuzluğu, şiddete ve ölüme yazgılı yaşamlarını gerçekçi bir tiyatro diliyle izleyiciye aktarıyor.

“Trainspotting”i Işıl Kasapoğlu sahneliyor. Oyunda Semaver Kumpanya’ya Çıplak Ayaklar Kumpanyası danslarıyla, Nehir Çinkaya da sahnede canlı olarak çalışacağı resimleriyle eşlik edecek. Oyunun müzikleri Baba Zula tarafından gerçekleştiriliyor.

Trainspotting VI. Lions Selim Naşit Özcan Tiyatro ödüllerinde sahne üzerinde en iyi plastik sanatçı (Nehir Çinkaya), en iyi usta erkek oyuncu (Tansu Biçer), en iyi ışık (Cem Yılmazer) dallarında da ödüle layık görüldü.

Trainspotting
tarih : 14.12.2009 20:30:00 - 26.12.2009 20:30:00
mekan : Çevre Tiyatrosu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!