Trafosu patlayan hastane elektriksiz kaldı

Güncelleme Tarihi:

Trafosu patlayan hastane elektriksiz kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2009 07:37

GAZİANTEP 25 Aralık Devlet Hastanesi’nde elektrik trafosunda meydana gelen patlamanın ardından jeneratörde yangın çıktı, elektrikler kesildi. TEDAŞ ekipleri trafoyu tamir etmek için çalışma başlatırken, yoğun bakımdaki 9 hasta, tedbir amacıyla diğer hastanelere sevk edildi.

Haberin Devamı

Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi’nin trafosunda dün akşam saat 19.30 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi. Patlamayla birlikte jeneratör devre dışı kaldı, hastanenin elektrikleri kesildi. Kısa sürede olay yerine gelen TEDAŞ ekipleri, trafoyu ve jeneratörü tamir etmek için zamanla yarışırken, çok sayıda hasta yakını da hastaneye akın etti. Acil servise gelen hastalar, kentteki diğer hastanelere yönlendirildi. Onarım çalışmalarının uzaması üzerine yoğun bakımdaki 9 hasta, ambulanslarla Tıp Fakültesi ve Av. Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Ziya Yıldırım ve TEDAŞ İl Müdürü Ali Akbağ, hastaneye gelerek çalışmaları yakından takip etti.

İl Sağlık Müdürü Yıldırım, patlama nedeniyle jeneratörün devreden çıktığını belirterek, “Hastaların mağdur olmaması için gerekli olan çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Şimdi hastanemize acil hasta almıyoruz, gelenleri de diğer hastanelere gönderiyoruz. 112 komuta merkezinden problemi bu şekilde çözdük. Ventilatör hastalarımız açısından sıkıntı olmasın diye de yoğun bakımdaki 9 hastamızı başka hastaneye sevk ettik. Hastalarımızın sıkıntıya düşmemesi için çabalıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ali Akbağ ise jeneratörün tamiri için çalıştıklarını belirterek, “Güç kaynağı var ama çok uzun elektrik sağlamaz. O yüzden bir an önce jeneratörü tamir edeceğiz” diye konuştu.

Elektrik kesintileri nedeniyle panik yaşayan hasta yakınlarından biri de, “Bizim hastamız göğüs hastası. Buhar verilmesi lazım ama elektrik olmadığı için verilemiyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!