'Trafik canavarları'nın profili çıkarılıyor

Güncelleme Tarihi:

Trafik canavarlarının profili çıkarılıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2017 21:58

Kazalara neden olan “trafik canavarları”nın profili çıkarılıyor. Yılda ortalama 7 bin 500 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazaların önlenmesi için Trafik Güvenliği Uygulama Politika Belgesi oluşturuldu.

Haberin Devamı

5 bölüm ve 84 konu başlığından oluşan çalışma uygulamaya konuldu. Yeni uygulamayla 2020 yılında trafik kazaları sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının % 50 azaltması hedefleniyor. Kazaların önüne geçilmesi için de karayollarının analizi yapıldı.

%43 AZALDI
Ülke genelinde en fazla kaza meydana gelen 1892 “kaza kara noktası” belirlendi. Bu kara noktalarından ilk 30’unda 8 ayrı ekip inceleme ve analiz yaptı. Eksiklikler giderilirken, tedbirler arttırıldı ve 2017 yılında bu noktalarda ölüm oranları % 43 azaldı.

Mevsimlik işçi taşıyan araç sürücüleri ile tarım araçlarının güvenli kullanımı sağlanması için 224 bin 396 kişiye eğitim verildi. Trafik kazalarına en çok karışan 10 bin sürücü belirlendi. Bu sürücülerden bini eğitime tabi tutulmaya başlandı. Yüz yüze görüşmelerde “trafik canavarı”nın profili çıkarılmaya çalışılıyor. Eğitime tabi tutulan sürücülere, kazaların oluş şekli, nedenleri sorulurken, psikolojik tepkileri, ruhsal durumu gibi kişilik analizi de yapılacak.

BAKMADAN GEÇME!