Torino'da Akın fırtınası

Güncelleme Tarihi:

Torinoda Akın fırtınası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2010 10:30

İtalya'nın Torino kentindeki Türkiye odaklı kültürel etkinlikler çerçevesinde, sinemaseverlere, bugünden itibaren bir hafta boyunca Fatih Akın filmlerini izleme olanağı sunulacak.

Haberin Devamı

Ulusal Sinema Müzesi ve Torino Goethe Enstitüsünün işbirliğiyle 7-14 Eylül tarihleri arasında Massimo Sinemasında yapılacak olan etkinlik, sinemaseverleri Almanya'da yaşayan Türk yönetmen Akın'ın gözünden Türkiye'yle tanıştırmayı hedefliyor.

Torinoda Akın fırtınası

"Duvara Karşı" (2004) adlı filmi İtalyanca'ya "La Sposa Turca" (Türk Gelin) adıyla aktarılmış olan Akın, Torino'daki etkinliğin açılışında sinemaseverlerle sohbet olanağı da bulacak.

Akın yönetmen, senarist ve yapımcılığını üstlendiği "Crossing The Bridge" (İstanbul Hatırası, 2005) ve "Soul Kitchen" (Aşka Ruhunu Kat, 2009) adlı filmleriyle de tanındığı İtalya'da, büyük bir ilgiyle izlenen çağdaş sinema yönetmenleri arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

"Duvara Karşı" ile Berlin Film Festivali'nden Altın Ayı ödülünün, "Yaşamın Kıyısında" ile Cannes Film Festivali'nden Altın Palmiye ödülünün sahibi olan Akın, "Soul Kitchen" ile de 2009'da İtalya'da Venedik Film Festivali'nde de Jüri Özel Ödülüne layık görülmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!