2015 Torba Yasa Kapsamında Erken Emeklilik Mümkün Olacak Mı?

Güncelleme Tarihi:

2015 Torba Yasa Kapsamında Erken Emeklilik Mümkün Olacak Mı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2015 12:01

Emekli olmak için yaş haddine takılanlar dört gözle 2. torba yasadan çıkacak kararı bekliyor. Kanunun çıkmaması üzerine hak ettikleri emekliliği alamayan kişiler torba yasanın içeriği ve kapsamı ile ilgili tüm gelişmeleri takip ediyor. Torba yasanın kapsamı ne olacak? Erken emeklilik yasası çıkacak mı? Tüm bu soruların cevabı haberin devamında…

Haberin Devamı

Kamuoyunda EYT adı ile bilinen emeklilikte yaşa takılanlar merakla 2. torba yasadan çıkacak kararı bekliyorlar. 100 bin kişinin dahil olduğu bu grup 2015 yılında yapılan seçimler ile birlikte büyük bir beklenti içine girdiler. Torba yasa düzenlemesi ise onlar için büyük bir umut kaynağı oldu.

2015 Torba Yasa Kapsamında Erken Emeklilik Mümkün Olacak Mı

2. Torba Yasanın Kapsamı ve İçeriği Nedir?

Erken emeklilik torba yasa kapsamında tartışılan en önemli konudur. Üç ay süren torba yasa görüşmelerinde emeklilik dışında, vatandaşların talep ettikleri birçok konu vardır. Bağ-kur’daki geriye dönük borçlarını dondurmak isteyen vatandaşlar, emeklilikte yaş doldurup prim gün sayısını dolduramayanlar, emeklilik için prim gün sayısını doldurup yaşa takılan vatandaşlar ve sanatçı borçlanması gibi konular yasa tasarısı kapsamında tartışılıyor.

Haberin Devamı

Bakan Faruk Çelik Açıkladı

Bakan Faruk Çelik’in açıklamasında genç yaşta emekli olan vatandaşlar üzerine odaklandı. “Şu an 50 yaşında emeklilik var. Bunun daha ne gencini emekli edeceksiniz? Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey var mı? Konuştuğumuz konu bu değil, karıştırılıyor. Art niyetli bazı kesimler erken emeklilik deyip insanlara gereksiz yere ümit veriyor. Böyle bir şey söz konusu değil. Bunu bütün vatandaşlarımızın bilmesinde yarar var” diye belirtti. 40’lı yaşlarda emekli olmanın ülkemize sıkıntı ve mali yük getireceğini açıklayan bakan kademeli olarak emeklilik yaşının artması ile ilgili ise “Burada vatandaşın mağduriyeti esas değil. Tam tersine bunlar vatandaş merkezli düzenlemelerdir” açıklamasında bulundu.

Emeklilikte Yaşa Takılan Vatandaşların Durumu Ne Olacak?

Erken emeklilik 2015 yılında da herkesin konuştuğu bir konu haline geldi. 2. torba yasa tasarısında emeklileri sevindirecek haber gelebilir. Uzmanlara göre, emekli olabilmek için gerekli olan süre ve prim günü tamamlanıp yaş bekleyen 500 bin kişi ile prim günü şartını bekleyen 100 bin kişiye emeklilik hakkı verilmesi de torba yasanın gündemindedir.

BAKMADAN GEÇME!