Torba KHK yolda

Güncelleme Tarihi:

Torba KHK yolda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2017 01:15

HÜKÜMET, OHAL kapsamında hazırladığı yeni bir Kanun Hükmünde Kararname’yi (KHK) daha yayınlamaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Bu hafta yayınlanması beklenen yeni KHK’daki düzenlemelerle ilgili olarak son toplantılar yapıldı. Alınan bilgiye göre KHK’da yer alması beklenen düzenlemeler özetle şöyle:

Ulaştırma ve altyapı projeleri için yapılan kamulaştırmalarda, itirazlar ve dava süreçlerinden kaynaklanan gecikmelerin önlenmesi için düzenleme yapılacak. Açılan davalar sürerken, çalışmaların kesintiye uğramasının önleneceği belirtiliyor. Bunun vatandaşları mağdur edeceğine ilişkin eleştirilere karşı, önlem alınacağı iddia ediliyor.

SGK’ya ait binaların ödenmeyen kira borçları, için yeni bir sistem getiriliyor. Buna göre, SGK kiracıları, kirasını para ile ödeyemiyorsa, gayrimenkul ile ödeyebilecek. Hükümet kaynakları, “15 - 20 milyon lira civarında SGK’nın kira alacağı var. Nakit ödeyemeyen, karşılığında taşınmaz teklif edenler oluyor. Buna yasal zemin hazırlandı. Parası olmayan kirasını gayrimenkul ile ödeyebilecek” dedi.

SGK’nın Yönetim Kurulu üyeliği için kamu çalışanı olma şartı kaldırılıyor. Kamu personelinde aranan şartlara sahip olan özel sektör çalışanları da yönetim de görev alabilecek. SGK’nın daha profesyonel yönetimine olanak sağlanmasının amaçlandığı iddia edildi.

YARGITAY’DA YARGILAMA
FETÖ üyeliği iddiasıyla ihraç edilen Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay üyelerinin yargılamaları Ankara’da ağır ceza mahkemesi yerine Yargıtay’ın terör suçlarının temyizine bakan Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nde yapılacak. OHAL KHK’sı ile FETÖ üyeliğinden ihraç edilen eski yüksek mahkeme üyeleri hakkındaki dava Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca açılacak. Ancak yargılama Yargıtay’da yapılacak. Bu düzenlemenin Yargıtay Kanunu’nun 46. maddesinden yola çıkarak yapıldığı ifade edildi. 15 Temmuz’daki FETÖ’nün darbe girişiminin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada, 140 Yargıtay, 48 Danıştay üyesi hakkında gözaltı kararı alınmış, bunlardan 149’u tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Halen 39 Danıştay ve Yargıtay üyesi ise aranıyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!