Toptan: Tezkere zamanı geldiğinde kullanılacaktır

Güncelleme Tarihi:

Toptan: Tezkere zamanı geldiğinde kullanılacaktır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2007 14:06

TBMM Başkanı Köksal Toptan, terörle mücadele için hükümete sınır ötesi operasyon konusunda 1 yıl süreli yetki verilmesini öngören tezkereyle ilgili, “Zannediyorum bu, terörle mücadelede kullanılacaktır ama yeri ve zamanı geldiğinde... Şimdi o koordinasyon, Hükümet ile Genelkurmay arasında yapılıyordur” dedi.

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Toptan, TÜYAP Kitap Fuarı'nı ziyareti öncesi, basın mensuplarının çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı.

Toptan, sınır ötesi operasyona ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının hatırlatılması üzerine, Türkiye'nin, terörle mücadelede devletin bütün kurumlarının almış olduğu ve uygulamaya başladığı kararları büyük bir titizlikle, dikkatle ve kesinlikle ödün anlamına gelecek bir sapma yapmadan yürüttüğünü vurguladı.

Herkesin bu konuda içinin rahat olması gerektiğini ifade eden Toptan, Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Hükümet ve Genelkurmay Başkanlığının büyük bir uyum içinde terörle mücadelede yapılması gereken her şeyi yeri ve zamanı geldiğinde yaptığını ve bundan sonra da yapacağını bildirdi.
Toptan, duygusal olarak birtakım beklentilerin olduğunu ama terörle mücadelenin rasyonel ve akılcı yapılması gerektiğini belirterek, “Bunu da devletin bütün kurumları titizlikle yapmaktadır. Kimsenin endişe etmemesi lazım” diye konuştu.

“GERİ ADIM ATMAK SÖZ KONUSU DEĞİLDİR”

TBMM Başkanı Köksal Toptan, tezkerenin süresinin 1 yıl olduğunu hatırlatan bir gazetecinin, “bunun kullanılmamasına üzülüp üzülmeyeceğini” sorması üzerine, şöyle dedi:

Haberin Devamı

“Kullanılmamasından rahatsız olmam. Demek ki bunu kullanmak için bizden yetki alan hükümet ve bunu kullanacak, uygulayacak olan Türk Silahlı Kuvvetleri ve güvenlik güçlerimiz, belki o anda kullanma gereksinimi duymazlar ama zannediyorum bu terörle mücadelede kullanılacaktır ama yeri ve zamanı geldiğinde... Zaten tezkere kapsamında da o var. Yeri, zamanı ve kapsamı hükümetçe belirlenmek suretiyle, şimdi o koordinasyon, Hükümet ile Genelkurmay arasında yapılıyordur. Kesinlikle terörle mücadeleden bir geri adım atmak söz konusu değildir. Yapılması lazım gelen her şey yapılmıştır.”

Bir gazetecinin, “Terör örgütü PKK'nın elindeki silahlarla ilgili ABD yönetiminden beklediğiniz somut adımlar nelerdir?” sorusuna karşılık Toptan, Kuzey Irak'taki veya Türkiye'deki terör olaylarının dışarıdan cesaretlendirildiğini hep vurgulayageldiklerini, Washington'dan söylenenler, zaman zaman Avrupa'dan söylenenler ve Kuzey Irak ile Bağdat'tan yapılan birtakım açıklamaların terör örgütünü cesaretlendirdiğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Köksal Toptan, ayrıca lojistik birtakım desteklerin de terör örgütüne sağlandığının açık seçik bilindiğini ifade ederek, “Tüm bunlara rağmen başta dostumuz Amerika olmak üzere, terörden çok çeken ülkelerin Türkiye'yi ilgilendiren terör konusuna kayıtsız kaldıklarını ama bundan sonra kalmayacaklarını düşünmek istiyoruz” dedi.

Toptan, “DTP'nin bugün basına yansıyan açıklamalarının” hatırlatılması üzerine de TBMM'de grubu bulunan DTP'nin, düşündüklerini söylemesinin kendi hakları olduğunu ve ona bir şey söyleyemeyeceğini bildirdi.

Köksal Toptan, “Ama dilerim ki DTP, bu Meclis yapısından yararlanmak suretiyle daha yararlı işler yapabilsin, insanlarımızın sorunlarını daha çok dile getirebilsin. Bunu yaptığı müddetçe bana göre DTP, Türkiye'ye daha yararlı olabilir ama bundan uzaklaştığı müddetçe de işi bana göre zorlaşır” diye konuştu.

KİTAP FUARINI GEZDİ

TBMM Başkanı Köksal Toptan daha sonra TÜYAP yetkilileri ve gazeteci-yazar Doğan Hızlan eşliğinde Kitap Fuarı'nı gezdi.

Haberin Devamı

Toptan'a çeşitli yayınevleri tarafından “Harry Potter Ölüm Yadigarları”, “Tevfik Fikret'in Hayatı ve Toplu Şiirleri”, “Sarışın Bir Kurt” adlı Atatürk albümü, “Türk Edebiyatında Yazarlar ve Şairler Sözlüğü”, “Diyarbakır Efsaneleri” kitapları ile Mevlana'nın 6 kitaptan oluşan “Mesnevi” adlı eseri hediye edildi.

Bir stantta kitaplarını imzalayan eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş da Toptan'a “AK Parti ve CHP'nin Gerçek Yüzü” adlı kitabını imzalayarak hediye etti. Vural Savaş, Köksal Toptan'ın stanttan ayrılmasının ardından basın mensuplarına, “Köksal beye sevgimiz, saygımız var. Eski meslektaşımız” dedi.
Toptan bu stanttan ayrıca Emin Çölaşan'ın “Kovulduk Ey Halkım Unutma Bizi” adlı kitabını da aldı.

Haberin Devamı

TÜYAP Kitap Fuarı içinde yer alan Balkan Ülkeleri Filateli Sergisi ile çeşitli sanat galerilerinin sergilerini de gezen Toptan, Büyükçekmece Belediyesi Sanat Galerisi'nde yer alan bir tuval üzerindeki Atatürk portresinin altına yağlı boya ile “Aziz Atam seni çok seviyoruz” yazdı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!