Toptan düelloya karşı

Güncelleme Tarihi:

Toptan düelloya karşı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2008 12:10

TBMM Başkanı Köksal Toptan, CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu ve AKP'li Dengir Mir Mehmet Fırat arasında Meclis'te yarın yapılaçak olan tartışma için "Yapmasınlar, bir süre düşünsünler, daha sağlıklı karar verirler. Bu tartışma yerine yargıya gitsinler" dedi.

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Köksal Toptan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun, yarın, canlı yayında, TBMM'de yapmaları beklenen tartışmaya ilişkin, kendisine resmi bir bilgi verilmediğini belirterek, “İki milletvekili arkadaşımızın basın açıklaması yapmasına polis zoruyla engel olacak değiliz” dedi.

Toptan, Pamukkale Üniversitesi'ndeki akademik yıl açılış töreninin ardından, gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtladı.

Gelişmelerden üzüntü duyduğunu ifade eden Köksal Toptan, “Arkadaşlarımızın TBMM'de randevulaşmış olmasından bizim resmen haberimiz yok. Şu ana kadar TBMM Başkanlığı'na, arkadaşlarımızın düşüncesiyle ilgili talep gelmedi. Ancak iki milletvekili arkadaşımızın basın açıklaması yapmasına polis zoruyla engel olacak değiliz. Bu formatta ilk kez TBMM'de tartışma gerçekleştirilmek isteniyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Toptan, TV ve gazete haberlerine yansıyan karşılıklı sözleri üzüntüyle karşıladığını, siyasette suçlamaların olacağını, ancak bunun dozunu çok iyi ayarlamak gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

“Siyasette hep söylediğimiz, yarın bir gün birbirimizin yüzüne bakamayacağımız söz ve davranışlardan özenle kaçınmak gerektiğidir. Her iki arkadaşımız da, Kılıçdaroğlu da Fırat da çok deneyimli, şu anda da sorumluluk mevkisinde bulunan arkadaşlarımız. Birbirlerine karşı sarf ettikleri sözler gerçekten inciticidir. Siyaset kurumu adına, parlamentomuz adına inciticidir. Şimdi bu sözlerin karşılıklı olarak birbirinin yüzüne tekrarlanmasında hiç bir yarar görmüyorum. Her iki arkadaşımıza bu tartışmayı yapmak için biraz daha uzun süreli düşünmelerini salık veriyorum. Öyle zannediyorum ki biraz daha düşünürlerse söyledikleri ve söylemeyi düşündükleri sözlerden, ithamlardan vazgeçebileceklerdir. Karşılıklı ithamlara dayanan bir tartışma. Bunun yargıya da taşınması mümkündür. İki taraf da yargıya başvurmak suretiyle daha sağlıklı bir çözüm yolu arayabilirdi. Bu da yapılmıyor. Takdir elbette arkadaşlarındır ama bu parlamentoda başkan olarak söyleyeceğim, bu tartışmaları şimdilik yapmamaları, zamana bırakmaları, mümkünse konunun yargıyla çözülmesi yollarının araştırmasını denemeleridir. Umuyorum ki böyle bir gelişme olur.”

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Toptan, 48 saatliğine içteki tartışmaların bırakılması yönündeki çağrısına uyulup uyulmadığı yönündeki soruya ise, “Çağrıma biraz uyuldu ama benim çağrım siyasi tartışmalardı. Bu siyasi tartışma da değil. Birbirini tam anlamıyla doğrama, karşılıklı ciddi şekilde rahatsız etme, siyasetten silme olarak değerlendirmek mümkün, bunun kimseye yararı yok” diye cevap verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!