Toprak'ın arsası Şeyh Maktum'a gitti

Güncelleme Tarihi:

Toprakın arsası Şeyh Maktuma gitti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2008 13:58

Halis Toprak'ın İstanbul Libadiye'deki 73 bin 500 metrekare büyüklüğündeki arsası, Dubai Şeyhi Şeyh Maktum'un ortakları arasında bulunduğu Emaar Properties'in Türkiye'deki şirketine satıldı.

Haberin Devamı

Arsayı 402.7 milyon dolara satın alan Emaar Türkiye'nin yerli ortağı ise Cihan Kamer'in sahibi olduğu Atasay Kuyumculuk...

Emaar Properties'in, Türkiye'deki  atırımlarını gerçekleştirmek üzere 2006 yılı Haziran ayında kurduğu Emaar Türkiye'den yapılın yazılı açıklamada, net 391 milyon dolar olan satın alım protokolünün vergilerle birlikte 402,7 milyon dolar değerinde  gerçekleştiği ve Emaar Türkiye ile Toprak Grubu arasında imzalandığı  kaydedildi.

Emaar International Bölge Direktörü, Dr. Nader Mohammed, konuya ilişkin  değerlendirmesinde, Türkiye'nin Emaar için yükselmekte olan çok önemli  bir pazar olduğunu belirterek, Türkiye'de geliştirecekleri farklı  projelerle önemli atılımlar gerçekleştirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Mohammed, “Satın aldığımız yeni arazi, Türkiye'de gerçekleştireceğimiz  uzun soluklu ve güçlü yatırımlar için itici bir adım olacak. Ayrıca,  dünya çapında yürüttüğümüz projelerimize paralel olarak, gayrimenkul  yatırımında yüksek katma değerli projeleri Türk insanıyla buluşturma  fırsatını bize verecek” dedi.

Haberin Devamı

Emaar Türkiye CEO'su Ozan Balaban ise, satın alınan arazinin, İstanbul'un merkezi bölgelerinden birinde konumlandığını ve  Emaar'ın en önemli yetkinliği olan çok amaçlı projeler geliştirmek için  ideal bir yer olduğunu kaydetti. Balaban, bu yatırımın, İstanbul ve Türkiye'ye gerek ekonomik, gerek  sosyo-kültürel anlamda değer katacağını belirterek, “Emaar, Toskana  Vadisi Evleri Projesiyle Türk gayrimenkul piyasasına yeni bir soluk  getirmiş ve güçlü bir konuma yerleşmiş durumda. 700 milyon dolar yatırım  bedeliyle gerçekleşen proje Türkiye için öncü bir proje konumunda. Yeni  arazimizde geliştireceğimiz projede de en iyiyi hedefleyeceğiz” dedi.

Emaar Türkiye'nin ortağı Atasay Kuyumculuk Üst Yöneticisi Cihan Kamer de, “Söz konusu arazi anlaşmamız, Türk halkının kaliteli konut ve aynı  zamanda içerisinde geniş sosyal olanakları da barındıran taleplerini  karşılayacak nitelikte projelerimiz için önemli bir adım teşkil edecek”  görüşünü aktardı.

Haberin Devamı

Şeyh'in ikinci arazisi

Emaar patronu Dubai Şeyhi El Maktum, daha önce de İEET arazisi ihalesi ile gündeme gelmişti. Karayolları ihalesini Zorlu Grubu'na kaptıran El Maktum, Levent'te bulunan 46 bin metrekarelik arsa için 1.1 milyar YTL teklif ederek ihaleyi kazanmıştı.  Ancak ihale ilgili davalar devam ettiği için henüz devir işlemi gerçekleşmedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!