Toprak kaybetmedik

Güncelleme Tarihi:

Toprak kaybetmedik
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2015 01:59

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Süleyman Şah Türbesi'ne yapılan Şah Fırat Operasyonu'nun başarılı sonuçlandığını söyleyerek operasyonu yöneten herkesi tebrik etti.

Haberin Devamı

Arınç, şunları söyledi: "Bize ait bir topraktır. Ona yapılacak bir tecavüz bize yapılacak bir tecavüz olurdu. Buna anında karşılık vermek zorundaydık. Çünkü iki konu var. Bir, DAİŞ dediğimiz terör örgütü özellikle camilere, türbelere karşı amansız düşmanlık gösteriyor. Irak ve Suriye topraklarında da kutsal mekanların hepsini havaya uçurdu bugüne kadar. Allah saklasın, bize karşı böyle bir şey yapması Türkiye adına affedilemez bir davranış olurdu. İkincisi şüphesiz, DAİŞ'in çemberinin daraldığını, başka unsurların da devreye girdiğini ve Türkiye'nin egemenlik hakkı bulunan bu yer üzerindeki müdahalesinin zaman içerisinde mümkün olamayabileceği düşünüldü. Muhalefet 'Toprak kaybedildi. Çekildik', bunların arkasına saklanmasın. Bunlarla siyaset yapmasın. Türk halkı bugün olanla, yapılanla gurur duyacak bir noktadır. Toprak kaybetmedik. Bayrağımız dalgalanıyor ve Süleyman Şah'ın bizce mukaddes emaneti de şu an da elimizde geçici olarak bulunuyor.”

GURURLUYUZ

Haberin Devamı

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ise şu değerlendirmeyi yaptı: “Tarihten gelen hiçbir emaneti savunmasız bırakmayan bu iradeyi gerçekleştiren askerlerimizle gurur duyuyoruz. Süleyman Şah’ın istirahatgâhı Türkiye toprağıdır. Bulunduğu yerde bayrak indirilmeden, nakledileceği yere bayrak çekilmiştir. Bu tutum tarihten alınan emanetin geleceğe nasıl mesaj olarak taşınacağının net ve kararlı göstergesidir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!