Toplumun her kesiminden vatandaşlara Şubat ve Mart müjdesi!

Güncelleme Tarihi:

Toplumun her kesiminden vatandaşlara Şubat ve Mart müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2016 09:43

Seçim vaatlerinin yerine getirilmesi için kolları sıvayan hükümet, Şubat ve Mart aylarında yürürlüğe girecek olan düzenlemeler ile vatandaşlara pek çok yenilik sağlayacak. Peki, Şubat ve Mart aylarında yapılacak düzenlemeler hangileri? Ev alacak vatandaşlar için nasıl bir düzenleme yapılacak? Gençlere hangi haklar sağlanacak? İşte detaylar...

Haberin Devamı

2016 Eylem Planı vaat ve reformlarının %30’luk bir kısmı gerçekleştirilirken, Meclis’te görüşülen vaat ve reformlarla beraber bu oranın %66’ya çıkarılmasıyla alakalı çalışmalar başlatıldı. Yürürlüğe girecek yeni düzenlemelerle ev alacaklara 15 bin liralık desteğin yanı sıra, mevsimlik işçilere sigorta ve gençlere hibe gibi yenilikler de devreye sokulacak.

Şubat ve Mart ayında yürürlüğe girecek bazı düzenlemeler ise şu şekilde:

EV ALAN VATANDAŞA 15 BİN TL DESTEK

Konut hesabı açtırarak en az 3 yıl ödeme yapan vatandaşlara 15 bin TL’ye kadar devlet desteği verilecek. Belirlenen tutar Bakanlar Kurulu kararı ile arttırılabileceği gibi, destekten evi olmayanlar, aldıkları ilk ev için yararlanabilecek.

ÜCRETSİZ İNTERNET GELİYOR

Daha önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı tarafından da müjdesi verilen yoksul ailelere ücretsiz internet düzenlemesi hayata geçirilecek. Aynı zamanda gençler için de benzer bir düzenleme yapılacak.

Haberin Devamı

MEVSİMLİK İŞÇİLERE SİGORTA YAPILACAK

Yeni düzenlemeyle beraber mevsimlik olarak tarım işçisi olan kadınlar ve ev eksenli çalışan kadınlar için sosyal güvenceden daha kolay yararlanabilme şansı gelecek. Bu düzenlemede asıl amaç sigortasız çalışan işçi sayısını azaltmak.

GENÇLERE KARŞILIKSIZ DESTEK

Meclis’ten çıkacak düzenlemede gençler de unutulmayacak. Gençlerin kısa film, ilk film, dergi gibi sanatsal çalışmalarının yanı sıra sportif faaliyetleri için de proje bazlı karşılıksız destek verilecek.

30 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK

Bugün başlayan 30 bin öğretmen ataması süreci 8 Şubat’a kadar devam edecek. Sürecin sonunda ise 30 bin öğretmen ataması gerçekleşmiş olacak. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!