Topbaş, meydanlara indi

Güncelleme Tarihi:

Topbaş, meydanlara indi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2014 18:53

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 30 Mart seçimleri için ilk mitingine 1992 – 1994 yılları arasında ilçe başkanlığı görevi yaptığı Bağcılar ilçesinden başladı. Mitingi izlemek için alana gelen kalabalıkta kardeşini kaybeden Efe adlı dokuz yaşındaki bir çocuk ağlayarak seçim otobüsüne gelerek, Topbaş’a “Halide’yi kaybettim” diye ağladı.

Haberin Devamı

Topbaş, Başbakan Tayyip Erdoğan’la birlikte Haliç Kongre Merkezi’ndeki Okmeydanı tapu dağıtım töreninin ardından akşam saatlerinde Bağcılar’da Güneşli Meydanı’nda hizmete giren Ak Parti Güneşli Seçim İrtibat Bürosu’nun açılışını yaptı. Açılış öncesi seçim otobüsünün üzerine çıkarak kalabalığa seslenen Kadir Topbaş, Bağcılar’ın Tayyip Erdoğan’ı başbakanlığa, kendisini de dünyanın gıpta ettiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na taşıdığını belirterek, Bağcılar’ın kendisi için taşıdığı özel önemi vurguladı.

1960’lı yılların sonunda üniversite öğrencisiyken geldiği Bağcılar’daki Ayamama Deresi’nin kenarında bakla tarlaları olduğunu anlatan Topbaş, “Kimse buralara metro geleceğini hayal dahi edemezdi” dedi. Bağcılar’da halka hitap eden Topbaş, İstanbullulara 9 Şubat saat 13.00’da randevu verip, Beşiktaş’tan da geçeceğini belirttiği Mecidiyeköy – Mahmutbey metrosunun müjdesini verip, herkesi temel atma törenine davet etti.

Haberin Devamı

Bağcılar’da tramvay dışında bir hat daha geleceğini söyleyen Topbaş, “Buradan binip Kabataş-Taksim’e gideceksiniz. Ayrıca Kirazlı’dan Bakırköy İDO iskelesine bağlanacak metro projesinin ihale aşamasına gelindiğini anlattı.

EMANETİNİZ NAMUSUMUZ
“Bizim paramız sizin kaynağınız” diyen Topbaş, “Hamdolsun bütçemizde paramız var. 100 lira borçlanma hakkımız var, 40 lira borçlanmışız. 30 Mart Türkiye’nin istikrarı olacak. Emanetimiz namusunuz” dedi.

9 YAŞINDAKİ EFE "KARDEŞİMİ BUL" DİYE TOPBAŞ’A YALVARDI
Topbaş’ın Bağcılar mitingini izlemek için alana gelen kalabalıkta kardeşini kaybeden Efe adlı 9 yaşındaki bir çocuk ağlayarak seçim otobüsüne gelerek Topbaş’a “Halide’yi kaybettim” diye ağladı. Topbaş küçük çocuğu annesini kaybettiğini sanıp kendisini teskin etmeye çalışarak seçim otobüsüne çıkarıp “Gel benim yanımda dur, annen seni görür” deyince, “Kardeşimi kaybettim” diye korkuyla ağladı. Çocuk otobüsün üzerinde kardeşi ve annesini görünce “İşte oradalar” deyince kalabalığı güldürdü.

Topbaş, meydanlara indi

Haberin Devamı

Topbaş seçim otobüsüyle, Bağcılar Meydanı’na gelip Merkez Camii’nde akşam namazını kılıp, programa devam etti.

PARTİYE ÜYE KAYDI YAPTI

Bağcılar Meydanı’nda kurulan Ak Nokta’da Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı ile birlikte Ak Parti’ye üye kaydı yapan Topbaş, daha sonra esnafı ziyaret edip, yürüyüş yolu boyunca yürüyüp bol bol hatıra fotoğraf çektirdi. Topbaş daha sonra bir kafede çay molası verip vatandaşlarla sohbet etti. Topbaş geceye iki nikah kıyıp bir düğüne katılarak devam etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!