Topbaş'tan sanatçı açılımı

Güncelleme Tarihi:

Topbaştan sanatçı açılımı
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2010 16:45

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'un 2010 Kültür Başkenti olması nedeniyle karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak üzere, Emirgan Korusu'ndaki Beyaz Köşk'te ses sanatçılarıyla bir araya geldi.

“Sanatçıların gözüyle İstanbul'u görmek” amacıyla düzenlenen yemekli toplantıya Orhan Gencebay, Erol Evgin, Mustafa Sağyaşar, Deniz Seki, Yonca Evcimik, Emre Altuğ, Hakan Peker, Deniz Arcak, Sinan Özen, İsmail Hazar, Hakan Aysev, Metin Özülkü, Selçuk Alagöz, Garo Mafyan, Tan, Güzin ile Baha, Hasan Cihat Örter, Ahmet Koç, Coşkun Demir, Burcu Güneş, Bilgen Bengü, Mediha Emel Aksoy, Tuğba Özerk ve Aydilge katıldı. Seda Sayan, Sıla, Berkant, Keremcem, Burak Kut, Ziynet Sali ve Selami Şahin gibi bazı sanatçılar toplantıya katılmadı.

Toplantı öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Kadir Topbaş, İstanbul'da, son 6 yıl içinde atılan adımlarla çok büyük mesafeler kat ettiklerini söyledi. Sivil toplum Örgütleri, siyasi partiler, İstanbullular ve sanat dünyasının birçok kesimiyle çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Topbaş, “ 'Biz yaptık oldu' yerine katılımcı şeffaf bir anlayışı hep söylemiştik. Bugün de burada sanatçılarımızla, ses sanatçılarımız ağırlıklı bir araya geldik. Onlar da, bir sanatçı gözüyle İstanbullu olmayı, İstanbul'un kendilerince nasıl algılandığını, daha başka neler yapılması gerektiğini, sanat açısından eksiklerimizin neler olduğunu dile getireceklerdir. Bir değerlendirme yapacağız” dedi.
Topbaş, artık İstanbul'un, tüm kesimlerinin katkısını sunacağı ve çalışmaların buna göre yapılacağı bir kent haline gelmesi gerektiğini belirtti. Yemek başlamadan önce görüntü alınmasına izin verilen toplantıda toplantıda sanatçılar kendi gözlerinden İstanbul'u, kentteki sanatsal faaliyetlerle ilgili beklentilerini dile getirdiler.

SEKTÖRDE 500 BİN KİŞİ SIKINTILI

Sanatçıların emek ve sağlık güvenliği konusunu gündeme getiren Orhan Gencebay, sektör olarak 500 bin kişinin bu sıkıntıyı yaşadığını belirtti. Sanatçıların birçoğunun İstanbul'da yaşadığını hatırlatan Gencebay, sanatçıların sorunlarıyla ilgili harekete geçtiklerini ve sorunu Başbakan Erdoğan'a da ilettiklerini söyledi. İstanbul'un 3 imparatorluğa başkentlik yapmış bir şehir olduğunu kaydeden Erol Evgin ise, Kadir Topbaş'ın İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti çalışmaları çerçevesinde sanatçıları bir araya toplamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

AKM AÇILSIN

Yonca Evcimik, İstanbul'da sinema ve müzik gibi alanlarda birçok festival yapıldığını belirterek, dans festivali isteğini Başkan Topbaş'a iletti. Opera sanatçısı Hakan Aysev de Batman, Şırnak gibi pek çok doğu ilinde sanatını gerçekleştirdiğini, en büyük hayalinin son 2 yıldır kapalı olan Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) bir konser vermek olduğunu söyledi. Topbaş'ın sanatçılar ve sorunlarına ilgisini bildiğini belirten Aysev, “AKM'nin bir an önce açılmasını istiyorum. Bunu da ancak sizin çözeceğinize inanıyorum” diye konuştu. Topbaş, AKM ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirtti. Deniz Seki de, sanatçıların isteklerini getirdiğini belirterek Başkan Topbaş'a, “Peki siz bizden ne bekliyorsunuz?” diye sordu. Başkan Topbaş da sanatçılardan isteklerini söyledi.

ZOR DURUMDAKİ SANATÇILARA YARDIM EDİLECEK

Yaklaşık 3 saat süren toplantı sonrası da açıklama yapan sanatçılar, toplantının kendileri açısından verimli geçtiğini, Başkan Topbaş'a isteklerini ilettiklerini, verimli sonuçlar çıkacağına inandıklarını kaydettiler. Özellikle eski ses sanatçılarından bazılarının barınma sorunları olduğunu, belediye olarak ne yapabileceklerini sorduğunu belirten Burcu Güneş, Başkan Topbaş'dan bu konuyla ilgili çalışmalara başladıkları cevabını aldığını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!