Tom ve Jerry'nin yaratıcısı öldü

Güncelleme Tarihi:

Tom ve Jerrynin yaratıcısı öldü
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2001 00:00


Tom ve Jerry, Ayı Yogi, Taş Devri, Scooby-Doo, Jetgiller gibi, sevilen çizgi filmlerin yaratıcısı William Hanna, Hollywood'da 90 yaşında öldü.

Son yıllarda sağlığı giderek bozulan Hanna'nın ölüm sebebi kesin olarak anlaşılamadı. William Hanna öldüğü sırada eşi Violet ve aile üyeleri başucundaydı.

Hanna, 1957 yılında Joseph Barbera ile ortaklık oluşturarak Hanna-Barbera stüdyolarını yaratmıştı. Bu stüdyolarda yaklaşık 3 bin, yarım saatlik çizgi film üretildi.

1910 yılında Melrose-New Mexico'da doğan William Hanna, mühendislik eğitimi görmüş, ancak ekonomik durgunluk döneminde işini kaybederek, çizgi film sektörüne geçmek zorunda kalmıştı. Hanna, 1930 yılında Harmon-Ising Studyolarına katıldı ancak büyük çıkışını 1937 yılında Metro-Goldwyn-Mayer'a (MGM) geçmesiyle gerçekleştirdi. Joseph Barbera ile burada tanıştı.

MGM'nin kapanmasının ardından ikili, 1957 yılında kendi şirketlerini kurarak televizyona geçti. Hem aileler hem de çocuklar ikilinin peşpeşe yarattığı çizgi film serilerinin müptelası oldu. Hanna ve Barbera birlikte 150’den fazla çizgi film ve birkaç uzun metrajlı filme imza attı. Şirketleri 1996 yılında Warner Brothers'a satıldı ancak William Hanna, ölümüne kadar şirketin çalışmalarına dahil oldu.

Hanna ve MGM stüdyolarında birlikte çalıştığı Joseph Barbera, ortaklaşa ürettikleri ''Tom ile Jerry'' filmleriyle 7 Oscar kazanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!