Tolunay: Başarımı aileme borçluyum

Güncelleme Tarihi:

Tolunay: Başarımı aileme borçluyum
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2004 13:13

Liselere Giriş Sınavı'nda (LGS) Matematik-Fen (MF) puan türünde 1078.388 ve Türkçe-Matematik (TM) puan türünde 1045.296 puanla Ankara Fen Lisesi'ni kazanan Galiye Aylin Tolunay, başarısını ailesinin manevi desteğine borçlu olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Şanlıurfa Özel Çağlayan İlköğretim Okulu'ndan bu yıl mezun olan Tolunay, sınav sonucunu dershane öğretmenleriyle birlikte televizyondan öğrendiğini ve heyecandan ne yapacağını şaşırdığını belirtti.

Harran Oteli'nde düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tolunay, Milli Eğitim Bakanlığı'nın son 5 yıldır yaptığı bütün sınavlarda derece elde ettiğine işaret ederek, Türkiye birinciliğinin tesadüf olmadığını kaydetti.

Dershane ve ev yaşantısında zamanının büyük bir bölümünü ders çalışarak geçirdiğini ifade eden Tolunay, şöyle konuştu:

“Başarımı ailemin manevi desteğine borçluyum. Evin tek çocuğu olduğum için ailem bütün zamanını bana ayırıyordu. Annem, okul saatleri dışında benim için özel etütler hazırlıyordu. Babam ise özellikle sayısal derslerime yardımcı oluyordu. Başaracağıma inanıyordum, ancak Türkiye birinciliğini tahmin etmiyordum. Yeni hedefim tıp alanında doktora yapmak. İnşallah bunu da başarırım.”

Haberin Devamı

Tolunay'ın doktor olan babası Ahmet Tolunay ise kızının okul yaşamının başarılarla dolu olduğunu belirterek, eğitimini en iyi şekilde sürdürebilmesi için bütün imkanlarını seferber ettiklerini kaydetti.

Kızının da kendisi gibi doktor olmak istemesinin gurur verici olduğunu ifade eden Ahmet Tolunay, “Eğitim yaşamında iyi bir yerlere gelebilmesi için her türlü fedakarlığa hazırız. Bundan sonra bütün iş kendisine düşüyor” dedi.

Galiye Aylin Tolunay'ın emekli öğretmen olan annesi Hayriye Tolunay ise kızının dereceye gireceğini tahmin ettiğini belirterek, en az kendisi kadar heyecanlandığını ifade etti.

Hayriye Tolunay, yıl boyunca sınava çok iyi hazırlanan Galiye'nin matematik ve fen alanındaki soruların tümüne doğru yanıt verdiğini, sosyal bilgiler bölümünde 25 sorudan 1, Türkçe'den ise 24 sorudan 1 yanlış yaptığını sözlerine ekledi.

"İYİ BİR ÜNİVERSİTEYE GİRMEK İSTİYORUM "

Liselere Giriş Sınavı'nda her iki puan türünde de ikinciliği paylaşan İstanbul Özel Bilfen İlköğretim Okulu'ndan Kerim Kemal Kibaroğlu, iyi bir üniversiteye girip, iyi bir iş sahibi olmak istediğini söyledi.

Final Dersanesi'nin Şişli Şubesi'nde yapılan basın toplantısında konuşan Kibaroğlu, anne ve babasının desteğiyle planlı çalışarak bu başarıyı elde ettiğini bildirdi.

Henüz ne olmak istediğine karar vermediğini dile getiren Kibaroğlu, “İyi bir üniversiteye girip, iyi bir iş sahibi olmak istiyorum” dedi.

Kibaroğlu, önümüzdeki yıl sınava gireceklere de sistemli çalışmaları ve sınavda heyecanlanmamaları tavsiyesinde bulundu.

Atatürk Fen Lisesi'ne gitmeye hak kazandığını dile getiren Kibaroğlu, buna karşın Özel Okullar Sınavı'nda kazandığı Amerikan Robert Lisesi'ne gideceğini sözlerine ekledi.

Oğlunun tüm öğretmenlerine teşekkür eden anne Nesrin Kibaroğlu da bu başarıyı beklediklerini söyledi.

Türkiye 12'nciliğini kazanan Erdem Alper Akbilek de mühendis olmak istediğini ve İstanbul Lisesi'ne gideceğini kaydetti.

GÜNDE 4 SAAT ÇALIŞTIM

Liselere Giriş Sınavı (LGS) Türkiye ikincilerinden olan Nazım Şahin, İzmir Fen Lisesi'ne girmek istediğini bildirdi. Manisalı Muhammet Ayhan da İzmir Fen Lisesi veya İzmir Özel Yamanlar Lisesi'ni tercih edebileceğini söyledi.

Gaziemir Gazikent İlköğretim Okulu öğrencisi Nazım Şahin, sınava günde ortalama 4 saat çalışarak hazırlandığını ve derece beklediğini bildirdi. Okulunu birincilikle bitirdiğini belirten Şahin, İzmir Fen Lisesi'ne girmek istediğini ifade etti.

Nazım Şahin'in annesi Nimet Şahin de oğlunun başarısından dolayı çok mutlu olduklarını, Nazım'ın emeğinin karşılığını aldığını söyledi.

Kendisinin, oğlunun okuduğu okulda, eşinin de bir özel dershanede öğretmenlik yaptığını ifade eden Nimet Şahin, “Nazım'a anaokulundan bu yana her türlü desteği verdik. Çalıştığının karşılığını aldığına inanıyoruz. Çok mutluyuz” dedi.

MANİSALI TÜRKİYE İKİNCİSİ AYHAN...

Liselere Giriş Sınavı (LGS) ikincilerinden Manisa Özel Körfez İlköğretim Okulu öğrencisi Muhammet Ayhan da İzmir Fen Lisesi veya İzmir Özel Yamanlar Lisesi'ni tercih edebileceğini söyledi.

Başarısında katkısı olan başta annesi, babası ve öğretmenleri olmak üzere herkese teşekkür eden Ayhan, bundan sonra iyi bir eğitim almayı hedeflediğini bildirdi. Ayhan, ilk tercihinin İzmir Fen Lisesi olacağını, ancak gezip gördüğü İzmir Özel Yamanlar Lisesi'ni de tercih edebileceğini kaydetti.

Muhammet Ayhan'ın komiser yardımcısı olan babası Mehmet Yaşar ve ev hanımı annesi Zeynep Ayhan da çocuklarının başarısından duydukları memnuniyeti anlatarak, “Oğlumuza bundan sonra da gerekli desteği vereceğiz. Okul tercihlerini de kendisine bırakacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!