Toktamış Ateş son yolculuğuna uğurlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Toktamış Ateş son yolculuğuna uğurlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2013 12:15

Tedavi gördüğü hastanede önceki gün vefat eden Akademisyen Yazar Prof. Dr. Toktamış Ateş (69) için Fatih Camisi'nde tören düzenlendi. Prof. Dr. Toktamış Ateş için ilk tören İstanbul Üniversitesi Rektörlük binasında yapıldı. Ateş'in cenazesi buradan cenaze namazının kılınacağı Fatih Camisi'ne getirildi. Eşi Nevin Ateş ve kızı Ayşegül Ateş, cami girişinde taziyeleri kabul etti.

Haberin Devamı

Tedavi gördüğü hastanede önceki gün vefat  eden akademisyen yazar Toktamış Ateş (69) için Fatih Camisi'nde düzenlenen cenaze  töreni, basın, akademi ve siyaset dünyasından çok sayıda sevennini bir araya  getirdi.

 CENAZE TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR

Ateş için Fatih Camisi'nde öğle vakti düzenlenen cenaze töreninde, AK  Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan  Toprak, Basın İlan Kurumu Genel Müdür Mehmet Atalay, İstanbul Valisi Hüseyin Avni  Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi  Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, CHP İstanbul İl  Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil ve  Eski Milli Futbolcu Saffet Sancaklı, YÖK eski başkanı Erdoğan Teziç, İstanbul  Müftüsü Rahmi Yaran, Gazeteci-Yazar Hadi Uluengin ve yönetmen Gani Rüzgar  Şavata'nın yanı sıra Ateş'in sevenleri ile İstanbul Üniversitesi'nden çok sayıda  öğrencisi saf tuttu.

Ateş'i son yolculuğunda, öğrencilerinin yanı sıra vatandaşlar da yalnız  bırakmadı. Cami avlusu ve çevresi, Ateş'in okurlarıyla ve sevenleriyle doldu.
       
Ateş hakkında düşünceler
       
Cenaze törenine katılanlardan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu,  Toktamış Ateş için “Çok kıymetli hocamızı rahmetle uğurluyoruz” dedi. Vali  Mutlu, Ateş'in hoşgörülü, açık fikirli ve demokrat biri olduğunu söyleyerek, bu  özellikleriyle Türkiye halkının gönlünde önemli bir yeri olduğunu dile getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş ise Ateş'in, farklı  kesimlerin bir araya gelmekten çekindiği dönemlerde önemli bir duruş  sergilediğini belirterek, “Unutulmayacak bir insan” olduğunu söyledi.

Ateş'in öğrencilerinden olan ve bir dönem beraber televizyon programı  yaptıkları gazeteci- yazar Abdurrahman Dilipak ise aynı şeyleri düşünmemelerine  rağmen birbirlerini incitmeden, barış içerisinde program yaptıklarını  hatırlattı.

O yıllarda atılan barış adımlarının daha da filizlendiğini belirten  Dilipak, “Birbirimize rağmen kazanacak bir zaferimiz yok ama bizim birlikte  kazanacak bir zaferimiz var. O da bu ülkede herkesin inandığı gibi yaşayacağı,  düşündüğünü özgürce ifade edebileceği biz düzenin oluşması. O Cumhuriyet'te  yazıyordu ben o zamanki Vakit'te yazıyordum, en uç noktalardaydık, o gün barış  ektik bugün özgürlük biçeceğiz” diye konuştu.

Cenazeden izlenimler
         
Cenaze öncesi taziyeleri kabul eden Toktamış Ateş'in eşi Nevin Ateş ve  kızı Ayşegül Ateş'in metanetli oldukları gözlendi. Türk bayrağına sarılı olan  Ateş'in musalla taşındaki tabutunun etrafı çiçeklerle donatıldı. Cenazeye ayrıca,  Türk Silahlı Kuvvetleri, YÖK, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul  Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İTO  Başkanı Murat Yalçıntaş ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından çelenk  gönderildi.

Ateş'in cenaze namazı görevli imam tarafından kıldırılırken, namazın  ardından İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Ateş için helallik istedi.

Cenaze namazının ardından Ateş'in tabutu cenaze aracına taşındı. Yoğun  bir katılımın gözlendiği cenaze töreninde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı  Kadir Topbaş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ve Abdurrahman Dilipak  tabuta omuz verdi.

Ateş'in cenazesi, daha sonra defnedilmek üzere Merkez Efendi Mezarlığı'na  doğru yola çıkarıldı.
         

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!