Tokmağı en son AK Partili vekil almış

Güncelleme Tarihi:

Tokmağı en son AK Partili vekil almış
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2015 16:54

İç Güvenlik Paketi'nin TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesi sırasında yaşanan arbedede, tokmak, gong, sandalyeler havada uçuştu, vekiller birbirini yumrukladı. 5 vekil yaralanırken, iki vekil hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

Meclis Meydan Muharebesi olarak adlandırılan bu olaylar sırasında en çok konuşulan TBMM Başkanlık kürsüsünden alınıp, vekillere vurulan 'tokmak' oldu. Tokmağın kürsüden ilk olarak kimin tarafından alındığı belli değil. Ancak tokmağı ele geçiren son vekil AK Partili Gaziantep Milletvekili ve Sanayi Komisyonu Başkanı İbrahim Halil Mazıcıoğlu.

Tokmağı en son AK Partili vekil almış

Mazıcıoğlu, Hürriyet'in "Tokmak sizin elinizde görülmüş. Doğru mudur" sorusu üzerine, önce bir espriyle yanıt verdi; "Tokmak kimdeyse söz onda olur..."

Ardından da TBMM Başkanlık tokmağını son ele geçiren vekilin kendisi olduğunu söyleyen Mazıcıoğlu, "kim söylüyorsa doğru görmüş. Tokmak en son benim elimdeydi" dedi.

Haberin Devamı

Tokmağı en son AK Partili vekil almış
MUHALEFETE GÖRE EN ÖNDE YİNE O VARDI

BAKTIM BİRBİRLERİNE TOKMAKLA VURUYORLARDI

Mazıcıoğlu, "Baktım vekiller birbirlerine vuruyorlar. Yaralananlar oldu. Moralimiz çok bozuldu. Ben de çok iyi hatırlamıyorum ama galiba bir CHP'li vekilin elinde olan tokmağı aldım. Daha fazla birbirlerine vurmasınlar diye kavasa teslim ettim. Bunu ortadan kaldırın, dedim. Tokmağı kürsüden ilk kimin aldığını bilmiyorum. O kadar çok el değiştirdi ki, bunu tespit etmek zor. Ama son alan ben oldum" diye konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!