Tiyatro diye kandırıp AIDS'i anlattılar

Güncelleme Tarihi:

Tiyatro diye kandırıp AIDSi anlattılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 1997 00:00

Haberin Devamı

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü, 1 Aralık Dünya AIDS günü nedeniyle düzenlediği AIDS konferansına ilgi çekmek için, ilginç bir yöntem uyguladı.

Mahallenin Muhtarları dizisinin Temel'i Erkan Can ile Bir Demet Tiyatro'da Eyvah Nejdet tiplemesini canlandıran Erdal Tosun'un rol aldığı bir tiyatro oyunu sahneye konulacağını duyuran Sağlık Müdürlüğü, oyunun ücretsiz olduğunu belirtip, afiş bastırdı, davetiye dağıttı. Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde saat 18.00'de başlayacak sözde tiyatro oyunu için yaklaşık 400 kişi, salonu yarım saat öncesinden doldurdu.

Yerel sanatçılar Zühre Sabaz ile Turan Kudun'un şarkılarının ardından KTÜ Tıp Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr.Kemalettin Aydın, kürsüye gelerek yarım saat AIDS konulu konferans verdi. Konferasın ardından sahneye çıkan Erkan Can ile Erdal Tosun, Sağlık Müdürlüğü'nün toplantıya katılımı artırmak için bu yolu denediğini belirterek, ‘‘Bizleri izlemeye geldiniz ama bugün tiyatro yok. Çünkü Sağlık Müdürlüğü, bizim adımızı kullanarak sizleri buraya topladı ve çok da faydalı oldu. Böyle tıklım tıklım salon bizleri çok mutlu etti. Gelecek yıl mutlaka tiyatro ekibimizle buraya geleceğiz’’ dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!