Titanik filmi davalık oldu

Güncelleme Tarihi:

Titanik filmi davalık oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 1997 00:00

Haberin Devamı

Hollywood'un son dönemdeki en büyük bütçeli yapımlarından biri olan Titanik iki yapımcı firmanın arasını açtı. Filmin gösterime giriş tarihi konusunda anlaşamayan Twentieth Century Fox ve Paramount şirketi davalık oldu.

1910-12 yılları arasında 7.3 milyon dolarlık bir maliyetle inşa edilen Titanik, ilk yolculuğuna çıktığı 12 Nisan 1912'de bir buzdağına çarpmış ve içindeki 1500 kişiyle beraber okyanusun soğuk sularına gömülmüştü.

İlk kez 1953 yılında Jean Negulesco tarafından filme alınanan ve dönemin en iyi stüdyo prodüksiyonu olarak adlandırılan Titanik faciasının ikinci kez filme çekilmesine 1996 yılında başlanmıştı.

200 milyon dolarlık(yaklaşık 3.3 trilyon lira) bir bütçeyle çekilen film, Hollywood'un iki dev şirketi Twentieth Century Fox ve Paramount tarafından beraber finanse edildi. Titanik'in gerçeğine yakın boyda bir maket gemi ve onu tutabilecek büyüklükte bir havuz inşa edilerek çekilen film olağanüstü görsel efektlerle de zenginleştirildi.

Ancak hem yönetmen James Cameron'un filmi zamanında yetiştirememesi, hem de iki ortak film şirketinin gösterim tarihinde anlaşamaması yüzünden pürüzler çıktı. Rekor bir maliyetin de filmi olası bir finansal fiyasko haline getirmesi, daha film gösterime girmeden iki büyük sinema devini karşı karşıya getirdi. Paramount şirketi filmin Amerika gösterim hakkını almıştı ve filmi yaz sezonunda göstermek istiyordu. Ancak filmin yurtdışı gösterim hakkına sahip olan Fox şirketi, gösterimde olan Speed 2: Cruise Control filmiyle çakıştırmamak için buna şiddetle karşı çıkıyordu. Bütün bunlara bir de yönetmen Cameron'un filmi iki şirketin de anlaşabileceği bir tarihte teslim edemiyeceğini açıklaması eklenince, gerginlik iyice arttı. Bütün bu gelişmelerden sonra Paramount şirketi daha fazla riske girmemek için John Trovolta ve Nicholas Cage'in başrollerini paylaştıkları Face/Off filmini gösterime çıkardı. Sonunda aradaki pürüzleri ortadan kaldıran 20. Century Fox ve Paramount şirketi yetkilileri, filmin -eğer başarılı olursa- yaklaşık 500 milyon dolar (yaklaşık 8.5 trilyon lira) hasılat getirmesini beklediklerini açıkladılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!