Tiroid kanseri

Güncelleme Tarihi:

Tiroid kanseri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 1997 00:00

Haberin Devamı

Kalıtsal olan tiroid bezi kanseri, çocukluk çağında genetik testlerin yardımıyla belirlenebiliyor. Amerika ve Avrupa'da yaygın olarak yapılmasına karşın, Türkiye'de henüz yok. Alman Martin Lutter Üniversitesi Cerrahi Kliniği Euromen Çalışma Grubu, İstanbul Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Kliniği profesörlerinden Dr. Serdar Tezelman'a, Türkiye'den gönderilecek kan örneklerinin Hamburg'da bir laboratuarda ücret almadan test edileceğini bildirdi. Prof. Dr. Tezelman, kanser yapan gende değişimin meydana gelip geldiğini belirleyen testin, hastalık riskini ortaya koyduğunu söyledi.

Havuz sefası

Klassis Park Hotel Thalgo Sağlık Klubü'nün havuz, sauna, buhar banyosu, masaj, jimnastik gibi hayli faydalı bölümleri var. Üstelik bu merkez kış promosyonu yaptığını duyurdu. Fitness, havuz ve saunanın bir aylık fiyatı, 45 milyon. Üstelik tüm aile için. 6 aylık ücret ise 145 milyon. Günlük girişlerde fitness için 1.250.000, havuz ve sauna için 2.700.000, klasik masaj için ise 2.700.000 ödeyeceksiniz. Daha fazla bilgi için 0212 624 23 37 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Organ bağışı

Halk Yaşam sigorta organ bağışını teşvik etmek amacıyla yeni bir uygulama başlatıyor. Organlarını bağışlayan herkes Halk Yaşam'ın Can Sağlığı sigortasına yüzde 10 indirimli fiyatlarla sahip olabilecek. Hangi merkezlere başvurabileceğinizi ve konuyla ilgili ayrıntılı bilgiyi Halk Yaşam'dan alabilirsiniz. Telefonu, 0212 212 09 10.

Öpüşerek AIDS

AIDS hastalığının bulaşma yolları biliniyor. Ancak öpüşerek HIV virüsünün taşınıp, taşınmadığı hususunda net bir açıklama yapılmıyor. Amerikan Health dergisinin son sayısında Hastalıklardan Koruma ve Kontrol Merkezi araştırmacılarının özellikle diş, diş eti hastalıkları nedeniyle tükürükte AIDS'e neden olan HIV virüsünün taşınabileceğini açıkladılar.

Büyüme hormonu

Çocukların gelişimiyle ilgili çalışmalar yapan Serono Laboratuarı, Geref isimli büyüme hormonuyla ilgili çalışmalarını hızlandırdı ve Amerikan İlaç Gıda Dairesi'den (FDA) onay aldı. İsviçre'deki merkezden verilen bilgiye göre, 1998 yılının ilk dönemlerinde piyasaya verilecek. Çocukların büyümeyle ilgili sorunlarının büyük bölümü hormondan kaynaklanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!