‘TIR’larda kış lastiği zorunlu değil’

Güncelleme Tarihi:

‘TIR’larda kış lastiği zorunlu değil’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2017 21:01

İstanbul'da belediye ekiplerinin çalışmalarıyla şehrin içindeki ana yollar kardan temizlenirken, TEM otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantı yolu TIR’ların kayması nedeniyle kapandı.

Haberin Devamı

Sürücüler saatlerce araçlarında mahsur kaldı. İstanbul’da kar yağışı nedeniyle toplam 52 trafik kazası meydana geldi. Ancak trafiği kilitleyen yine kayan TIR’lar oldu. TEM otoyolu Edirne yönüne ilerleyen 11 TIR, Bahçeşehir yakınlarında kazaya karıştı. TEM otoyolu tamamen durdu. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne bağlanan Odayeri Kavşağı’nda da 3 TIR kayarak yan yattı. Yolları açmak için karayolları ekiplerinin yanı sıra itfaiye ekipleri de görev aldı.

Büyük araçlarda fren, kış lastiği ve araç muayenesi konularında uzman, Makine Yüksek Mühendisi Alpay Lök, yapılması gerekenleri şöyle anlattı: “Kış lastiği mevzuatı, sadece ticari araçları ve şehirler arası yolları kapsıyor. TIR’lar yazın hangi lastikle dolaşabiliyorsa kışın da o lastikle dolaşabiliyor. TIR’ların tüm lastiklerinin kış lastiği olması gerekir. Mevzuat değiştirilmeli.”

Haberin Devamı

İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ise şunları söyledi: “Türkiye’de araçlar rüzgârın şiddetine göre yönlendirilmiyor. Büyük kasalı araçlar çok kuvvetli rüzgârlarda devrilir, savrulur. TIR’lar devrildiği zaman rüzgâr çok kuvvetliydi. Nedenlerden bir tanesi de bu olabilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!