TIR filosu patronu BMW’sinde yandı

Güncelleme Tarihi:

TIR filosu patronu BMW’sinde yandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

Babası eroin kaçakçılığından cezaevine girince 120 TIR'lık şirketin başına geçen genç, takla atan otomobilde öldü. Şüpheli kaza inceleniyor.

Sefaköy'deki Megatrans Uluslararası Nakliyat Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı 22 yaşındaki Eyüp Özbey, önceki gece Florya'daki evlerinde Fenerbahçe-Parma maçını izledikten sonra 34 EYP 28 plakalı 5.20i BMW otomobili ile tura çıktı. Florya'dan Havalimanı istikametine hızla giderken, Hava Müzesi önünde şüpheli şekilde kontrolden çıkan otomobil bariyerlere çarptıktan sonra takla attı.

Dışarı çıkmayı başaramadı

Yol ortasındaki ağaçlara çarparak duran otomobil aniden alev aldı. Otomobilin içinde sıkışan Eyüp Özbey, tüm çabalarına rağmen dışarı çıkamadı. Yoldan geçen diğer araçların sürücülerinin müdahale etmesine fırsat kalmadan otomobil alev topuna döndü. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin ve sürücülerin yangın söndürücülerle müdahaleleri sonucu otomobil söndürüldü.

Cesedi tanınamayacak halde

Ancak kullanılmaz hale gelen otomobildeki Özbey'in tamamen yandığı görüldü. Eroin kaçakçılığından 20 yıl hapis cezasına çarptırılan babası Ahmet Özbey'in cezaevine girmesinden sonra 120 TIR'lık şirketin başına geçen Eyüp Özbey'in ölüm haberi üzerine yakınları sinir krizleri geçirdi. Cinayet ihtimalini de değerlendiren polis kaza ile ilgili soruşturmayı sürdüyor.

18 yaşında şirket sahibi oldu

Uluslararası nakliyat yapan 120 TIR'lık filoya sahip Megatrans Firması'nın sahibi Ahmet Özbey'in, eski adı Oktay TIR Garajı olan şirketinde 1993 yılında 556 kilo eroin ele geçirilmişti. Eroinin 200 kilosunu makam odasında sakladığı ve makam otosuyla Oktay TIR Garajı'na taşıdığı öne sürülen dönemin Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Nevzat Birdal da aynı davada sanık olarak yargılandı. Ahmet Özbay'ın 20 yıl hapis ve 49.5 milyar lira para cezasına çarptırılması üzerine, şirketin başına oğlu 18 yaşındaki Eyüp Özbey geçti. İstanbul DGM'de bazı hâkim ve savcıların rüşvet aldıkları iddiasıyla Ankara'da Hâkim ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda açılan davada, halen Ahmet Özbey'in dosyası da yer alıyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!