Tinerciler hayat kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Tinerciler hayat kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

Son zamanlarda adları, şiddet olaylarıyla birlikte anılan uçucu madde bağımlısı çocuklar bu kez gerçek bir cesaret örneği göstererek, ilaçlama yapılan apartmanda mahsur kalan astım hastası Nizamettin Kahyaoğlu ile kızı Gül Kahyaoğlu'nu kurtardı. Çocuklardan üçü zehirlenerek Bakırköy Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Bakırköy - Çoğu işyeri olarak kullanılan ve sadece iki ailenin yaşadığı Zeytinlik Mahallesi Halkçı Sokak'taki beş katlı bina önceki akşam saat 20.30 sıralarında böceklere karşı ilaçlandı. En üst katta oturan ve astım hastalığı nedeniyle solunum cihazına bağlı olarak yaşayan Nizamettin Kahyaoğlu (66) ile kızı Gül Kahyaoğlu (38), ilaçtan etkilendi. Baba kızın boğazlarında yanma başladı. Yaşlı adam nefes almakta zorlanınca kızı çevredekilerden yardım istedi. Binaya giren sokak sakinleri ilaçtan etkilenince baba kızın bulunduğu beşinci kata çıkmaya cesaret edemedi.

Hastaneye yürüdüler

Apartmanın önündeki kalabalığı merak eden uçucu madde bağımlısı dört çocuk, babayla kızının beşinci katta mahsur kaldığını öğrenince ‘‘İnsanlık ölmedi’’ diyerek canlarını tehlikeye attı. Çevredekilerinin uyarılarına aldırmayan Emrah Adıgüzel (12) ve 15 yaşlarındaki Serkan Arslan, Ali Dalgıç ile Savaş Öztürk, keskin bir ilaç kokusunun sardığı apartmanın beşinci katına çıktı. İlaç yüzünden fenalaşan Nizamettin Kahyaoğlu ile çaresizlik içinde kıvranan kızı Gül Kahyaoğlu'nu, aşağıya indirdi. Bu arada ilaçtan etkilenen Ali Dalgıç ile Savaş Öztürk, kimsenin yardımcı olmaması üzerine yürüyerek Bakırköy Devlet Hastanesi'ne gitti. Hastanede tedavi altına alınan çocuklara oksijen verildi.

Bakırköy Devlet Hastanesi polisi çocukların ifadesi üzerine olayı soruşturdu. Bakırköy ve civarındaki hastanelerde zehirlenen baba ile kızının bulunmaması üzerine çocukların yalan söyledikleri düşünüldü. Bir süre sonra Nizamettin Kahyaoğlu ile kızı Gül Kahyaoğlu'nun Bakırköy SSK Hastanesi'ne kaldırıldıkları ve ilk müdahaleden sonra İstanbul SSK Hastanesi'ne sevk edildikleri öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!