Tinerciler, bakan eşine saldırdı

Güncelleme Tarihi:

Tinerciler, bakan eşine saldırdı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 1998 00:00

Haberin Devamı

Tecavüz ve cinayetlerile korku salan tinerciler, bu kez de Adalet Bakanı Hasan Denizkurdu'nun eşine saldırdı. Avukat Yıldız Denizkurdu'nun cüzdanını almak için güpe gündüz saldıran 2 tinerci, Yıldız Denizkurdu direnince kaçmak zorunda kaldı.

Son dönemde Türkiye'nin gündemine oturan tinerci çocuklar yine sahnede. Bir süre önce İstanbul'da bir anaokulu öğretmenine tecavüz edip öldüren, annesini de ağır şekilde yaralayan tinerci gençler, bu kez Adalet Bakanı Hasan Denizkurdu'nun eşine saldırdılar. Yıldız Denizkurdu'nun cüzdanını çalmak isteyen tinerciler, direnişle karşılaşınca kaçtılar.

YAKALANDILAR

Geçen çarşamba günü Alsancak'ta Avukat Yıldız Denizkurdu'nun peşine düşen 2 tinerci genç, Plevne Bulvarı'nda saldırıya geçti. Ancak, Yıldız Hanım, çantasından cüzdanını almaya kalkışan tinercileri farkedip, engellemeye çalıştı.

DAVACI OLMADI

Yıldız Hanım'ın direnişi karşısında şaşıran ve paniğe kapılan tinerciler, kaçtı. Polis, bölgedeki tinercileri gözaltına aldı. Tanıklar, 2 tinerciyi teşhis etti.

Cüzdanını kaptırmayan Yıldız Denizkurdu, polislere davacı olmadığını söyleyerek, ‘‘Bu kişilere ceza vermek yerine rehabilite etmek gerekir’’ dedi. Yıldız Denizkurdu, görüşme tekliflerini de kabul etmedi. Polis olayı gizlerken, biri Diyarbakır polisince aranan ve kimlikleri açıklanmayan tinerciler hakkında soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Yıldız Hanım'ın başına gelenleri konuşan İzmir sosyetesi yine adı açıklanmayan ancak çok tanınmış bir kadına yönelik saldırıyla sarsıldı.

OLAYLAR BİTMİYOR

Tinerci olduğu belirtilen bir genç, geçen perşembe akşam saatlerinde, sözkonusu tanınmış kadının peşinden ikinci kattaki dairesine kadar gitti. Kapı önünde saldıran tinerci, kadının çığlıkları üzerine kaçtı. Başta zemin kattaki kuaför olmak üzere çevre sakinleri tinercinin peşine düştü, ancak yakalayamadı. Genç kadın polise başvurmazken, olay toplantılarda üst düzey yetkililer ve eşlerine anlatıldı.

CÜZDANI VERMEYİNCE...

Geçen pazar akşamı da Konak Doğum Hastanesi arkasında, Kastamonu'dan İzmir'e çalışmaya gelen Muharrem Erdemir'in yolunu kesen 2 tinerci, cüzdanını vermeyen 24 yaşındaki genci, 16 yerinden bıçakladı. Kanlar içinde Alsancak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve kalbi duran genç, doktorların büyük uğraşlarıyla son anda yaşama döndürüldü.

İzmir'de 30 Kasım Pazartesi akşamı, tinerci ler, kaçırdıkları kıza tecavüze kalkıştı. Karabağlar Pazaryeri'nde 17 yaşındaki M.A.'ya bıçakla tehdit edip taksiye bindirerek Yeşildere Mehmetçik Parkı'na götüren tinerciler, yakalandı. Polise de döner bıçağıyla saldıran tinercilerin yakalanması sırasında Gürçeşme Karakolu Amiri Başkomiser Cenan İçelli düşerek, kolunu ve kaburga kemiklerini kırdı. Olaydan sonra düzenlenen operasyonla 16 tinerci gözaltına alındı ve 2'si tutuklandı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!