Times: Türkiye turistleri Yunanistan'a kaptırabilir

Güncelleme Tarihi:

Times: Türkiye turistleri Yunanistana kaptırabilir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2006 13:42

İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden Times, Dünya Kupası döneminde Yunanistan ve Türkiye’de tatil yapmanın daha uygun olabileceğini bildirdi ancak Türkiye’nin turizm açısından popülaritesini kaybettiğini iddia etti.

Gazetenin seyahat editörü Cath Urquhart tarafından kaleme alının haberde, tatil anlaşmaları yapmak için en uygun dönemin Mayıs ve Haziran olduğu zira bu dönemde daha uyun fiyata tatil alternatifleri bulunabileceği aktarıldı.
Bu yaz Dünya Kupası sırasında da Almanya dışındaki yerlere gitmek isteyenlerin uygun fiyatlarla tatil yapabileceğini belirten Times, bu dönemde Yunanistan’ın öne çıkacağı değerlendirmesinde bulundu.
Times, her yaz Doğu Akdeniz’deki Yunanistan ve Türkiye ile Batı Akdeniz’deki İspanya ve Portekiz arasında bir çekişme yaşandığını belirtti.

Turizm paketleri satışı yapan Thomas Cook’un CEO’su Manny Fontenla Novoa "Geçen iki yılda İngiltere’den İspanya’ya giden turist sayısında azalma oldu" dedi. Bunun İspanya’daki otel fiyatlarının yüksekliğine bağlayan Novoa, bu yüzden daha ucuz olan Yunanistan ve Türkiye’nin tercih sebebi haline geldiğini belirtti.

KUŞ GRİBİ TÜRKİYE’Yİ ETKİLEDİ

Bu yüzden Dünya Kupası döneminde Türkiye’ye gitmek isteyenlerin de olabileceği belirtilen haberde, ancak kuş gribi yüzünden Türkiye’ye gitmek isteyen turistlerin etkilendiği iddia edildi.  Novoa İngiliz turistler arasında özellikle son dönemde en çok tercih edilen yerler arasında olan Türkiye’nin popülaritesini kaybetmeye başladığını öne sürdü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!