THY uçağı kuş sürüsüne çarptı, 3 uçak pisti pas geçti

Güncelleme Tarihi:

THY uçağı kuş sürüsüne çarptı, 3 uçak pisti pas geçti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2016 16:18

Atatürk Havalimanına inişi sırasında kuş sürüne giren THY'ye ait Köln-İstanbul tarifeli seferini yapan uçak, seferin tamamlanmasının ardından kontrol için hangara çekildi.

Haberin Devamı

Türk Hava Yolları’nın Köln-İstanbul seferini yapan uçağı Atatürk Havalimanı'na iniş için alçaldığı sırada kuş sürüsüne girdi. THY uçağı kuş sürüsüne girince Atatürk Havalimanı'na inecek olan 3 uçak pas geçti.

Pas geçmek zorunda kalan bir uçağın pilotu ile kule arasında ilginç telsiz konuşması yaşandı.

Pilot, “Hocam şansımıza öndeki uçağa kuş çarptı. O yüzden pas geçtik” dedi. 

Yetkililerden alınan bilgiye göre; Türk Hava Yolları'nın (THY) bugün Köln'den İstanbul'a gelen TK-1672 sefer sayılı uçağı saat 13.23'de inişe geçtiği sırada pist yakınlarında uçan karga ve martı sürüsüne çarptı. Ancak çarpma sonucu THY uçağı Atatürk Havalimanı'na sorunsuz bir şekilde indi. İnişin ardından pilot kuleyi uyararak kuşlara çarptığını ve bazı ölen kuşların da pist üzerine yayıldığını söyledi.

Bunun üzerine Atatürk Havalimanı uçuş kulesi yetkilileri Köln uçağının arkasından gelen sıradaki uçakları uyardı. Böylece iniş pozisyonunda olan 3 uçak pisti pas geçti.

PAS GEÇEN UÇAKLARIN PİLOTLARI KULE’Yİ UYARDI

THY uçağına kuş çarpmasının ardından pas geçmek zorunda kalan uçağın pilotu, Hava Trafik Kontrol Kulesi ile telsiz bağlantısı kurarak neden pas geçtiğini anlattı. Pilot, “Hocam şansımıza öndeki uçağa kuş çarptı. O yüzden pas geçtik" dedi.

Kuşların çarptığı THY'nin TK-1672 sefer sayılı uçağı teknik hangar önüne çekildi ve ilk belirlemelere göre uçakta bir hasar oluşmadığı görüldü.

TELEF OLAN KUŞLAR, EKİPLER TARAFINDAN PİSTTEN KALDIRILDI

Bu arada, pilotun uyarısı üzerine derhal Devlet Hava Meydanları ekipleri piste çıkarak temizlik başlattı. Yapılan kontroller sonucunda pist üzerinde 2 adet karga ile 3 adet martı kuşu ölüsü bulundu. Temizliğin tamamlanmasında sonra uçuş kulesi pistin açıldığını bildirdi ve uçuşlar tekrar normale döndü.  

BAKMADAN GEÇME!