The Dance Fleetwood Mac (WEA/Balet)

Güncelleme Tarihi:

The Dance Fleetwood Mac (WEA/Balet)
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 1997 00:00

Haberin Devamı

Geri dönüyorlar, ayrıldılar, hala beraberler derken rock tarihinin en iyi gruplarından biri, Fleetwood Mac yeni albümleri ‘‘The Dance’’ ile muhteşem bir dönüş yaptı. Hastalarına hemen müjdeyi verelim, grupta fire yok. Mick Fleetwood, John Mc Vie, Christine Mc Vie, Stevie Nicks ve Lindsay Buckingham tam gaz müziklerine devam ediyorlar. Aynı ekip son albümleri Tango In The Night'ı 10 yıl önce çıkarmışlardı. MTV için özel olarak kaydedilen ‘‘The Dance’’ dördü yeni, 13'ü Mac klasiği 17 parçadan oluşuyor. Bir nevi best of niteliğindeki albümde ‘‘Everywhere’’den ‘‘Big Love’’a, ‘‘Dreams’’den ‘‘Rhiannon’’a, ‘‘Don't Stop’’tan ‘‘Tusk’’a kadar tüm eski parçalar yeni ve konser yorumlarıyla tekrar karşımızda. Sonbahar'da tüm Amerika'yı boydan boya dolaşak olan grup The Dance'i, efsanevi Rumours albümlerinin 20. yılı şerefine çıkarttı. Yeni parçaları ‘‘Temporary One’’ ve ‘‘Sweet Girl’’ Christine Mc Vie'nin bestesi, ‘‘Bleed To Love Her’’ ve ‘‘My Little Girl’’ ise Buckhingam'ın. Grubu 30 yıl önce kuran davulcu Mick Fleetwood albüm için ‘‘Şimdiye kadar çaldıklarımızın en iyisi’’ diyor. Yaşlı kurtlar gerçekten de iyiler.

Samba De Janeiro Bellini (?????????????)

Sambacıların yüreklerini sızlatan ‘‘Samba De Janerio’’nun adına sakın kanmayın. Samba beklerken kulağınıza içinde hafif samba kırıntıları olan latin-tekno bir müzik geliyor. Bu müziğin ne kadar dinlenebilir olduğu ise tartışılır. İşin tuhaf tarafı kendilerine Brezilyalı süsü veren ve gruplarına Bellini Biraderler ismini takan adamlar Ramon Zenker ve Gottfried Engels adlı iki Alman.

Official Live Pantera (WEA/Balet)

Pantera'nın best of niteliğindeki konser albümü Official Live: 101 Proof'u piyasaya çıktı. Grubun hayranlarına tabii ki tavsiye ediyoruz. Philip Anselmo, Dimebag Darrel, Vinnie Paul ve Rex'den oluşan grup efsanevi turlarından birinde bu albümü kaydetmiş. Eski parçaların yanında iki de yeni parçayı albüme koymuşlar. Türünün iyi bir örneği diyebiliriz ama ‘‘metal’’ akıllara zarar diyorsanız uzak durmanızda fayda var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!