Tevazu ne demek? Tevazu nedir? Tevazu TDK sözlük anlamı

Güncelleme Tarihi:

Tevazu ne demek Tevazu nedir Tevazu TDK sözlük anlamı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2019 14:56

Arapça bir sözcük olan tevazu günlük hayatta çok kullandığımız bir kelime olmasa da zaman zaman karşımıza çıkabiliyor. Kur’ân-ı Kerîm’de 'vaz' kökünden çeşitli kelimeler geçmekle birlikte bunların tevazu kavramıyla ilgisi yoktur. Peki, tevazu ne demek? Tevazu nedir? Tevazu TDK sözlük anlamı

Haberin Devamı

Alçakgönüllülük anlamına gelen tevazu kelimesi yüzyıllardan bu yana kullanılan bir kelimedir.  Alçakgönüllülük sizi diğerlerinden daha iyi veya daha yüksek olduğunu görmediğinizde ortaya çıkar. Tevazu nedir? diye soranların nasıl tevazu sahibi olunacağını da bilmesi gerekir.

Alçakgönüllüler Ön Yargısız Olmaz

Alçakgönüllülük, ön yargısız olmadan, kendi seviyesindeki herkesle başa çıkabilir. Alçakgönüllülük terimi; yanıldığını kabul etmek ve tüm cevaplara sahip olmadığını kabul etmenin bir başka versiyonudur. Sizin üstünüzde ve altınızda olanlara ayın kişiymiş gibi davranmak bir alçakgönüllülük örneği olabilir.

Statülerin Bir Önemi Yok

Hayatta çoğu zaman bir konuma yerleştirildik veya belirli yeteneklerimiz doğrultusunda başkalarından daha üstün olduğumuzu düşündük. İşte bunun adı kibirdir ve çoğu zaman alçakgönüllü olmak kibirli olmanın zıttı olarak kabul edilebilir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!