Teşvik sonuçları MEB tarafından açıklandı! E-Okul Tercih işlemleri nasıl yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

Teşvik sonuçları MEB tarafından açıklandı E-Okul Tercih işlemleri nasıl yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2018 14:14

Özel okul devlet desteği olarak bilinen teşvik başvuru sonuçları, 7 Eylül Cuma günü Milli Eğitim Bakanlığı'nın Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından tercih aşamasına geçen öğrenci velileri, E-okul üzerinden 15 okul tercih gerçekleştirebilecek. Bu aşamanın ardından yerleştirme sonuçlarına odaklanacak olan öğrenciler, ek yerleştirme dönemini bekleyecek. Peki, teşvik tercihleri MEB tarafından E-Okul üzerinden nasıl alınacak? İşte, o detaylar

Haberin Devamı

Özel okullar için alınan teşvik sonuçları, başvurular.meb.gov.tr üzerinden erişime açıldı. Teşvik desteğinden yararlanmaya hak kazanan öğrenciler için tercih dönemi E-Okul üzerinden 7 Eylül tarihinde başlarken, son tarih ise 14 Eylül olarak duyuruldu. Peki, E-Okul özel okul teşvik tercihleri nasıl yapılacak ve sonrasındaki süreç nasıl işleyecek? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

TERCİH DÖNEMİ E-OKUL ÜZERİNDEN BAŞLADI

Teşvik başvurusu kapsamında eğitim ve öğretim desteği tercihi yapmaya hak kazanan öğrencilerin velileri/vasileri Başvuru ve Yerleştirme Takviminde belirtilen 7-14 Eylül tarihleri arasında e-Okul üzerinden en fazla 15 okul tercihi yapabilecek.

E Okul, öğrenci giriş ekranı ile teşvik sürecine destek olacak. Tercih işlemleri bu ekran üzerinden yapılırken, detaylar da bu ekrandan görüntülenebilecek.

Haberin Devamı

Teşvik sürecine başlayan öğrenci ve veliler, E-Okul üzerinden detayları görüntüleyebilecek. Öğrencilerin yerleştirme sonuçları MEB'in internet adresinden açıklanacak.  

TERCİH İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

TERCİH İŞLEMLERİNİ E-OKUL ÜZERİNDEN YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

EK YERLEŞTİRMEDE YENİDEN TERCİH YAPILMAYACAK

Yerleştirme sonucunda bir özel okula kaydolmaya hak kazanan öğrenciler Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün internet sayfasında ilan edilecek. Eğer tercihlere rağmen yerleşme durumu olmazsa, ek yerleştirme döneminde, önceki tercihlere göre yeniden yerleştirme değerlendirmesi yapılacak.

TERCİH EDİLEBİLECEK OKULLARIN LİSTESİ 'BAŞVURULAR' SAYFASINDA

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Eğitim ve Öğretim Desteği adı altında açtığı sayfadan tercih edilebilecek olan okulları öğrenecek olan vatandaşlar, buna göre tercihlerine yön verecek. Kurum detayları, il, ilçe ve sınıf seçenekleri ile görüntülenebilecek.

TERCİH EDİLEBİLECEK KURUMLAR İÇİN TIKLAYINIZ

 

BAKMADAN GEÇME!