Testisi tekrar kadın doktor çekecek

Güncelleme Tarihi:

Testisi tekrar kadın doktor çekecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2006 17:26

Testis ultrasonu çekilmediği için mağdur edildiği iddia edilen A.F.G. Konya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlık kontrolleri yapılmak üzere Konya Numune Hastanesine getirildi. A.F.G'nin babası Osman G. (46), “Biz röntgen filmini çeken kişinin ultrason çekemeyeceğini bilmiyoruz. Yanlış anlama buradan kaynaklandı. Hastane personeli de biz de mağdur olduk” dedi.

Haberin Devamı

Konya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından A.F.G. (16) ve babası Osman G. gece Mut'un Topkaya köyünden alınarak Konya'ya getirildi. Geceyi Konya'da geçiren baba ile oğlu sabah Konya Numune Hastanesi getirildi. Sağlık Bakanlığı müfettişleri A.F.G'nin ifadesine başvurdu.

Baba Osman G, yaptığı açıklamada, günlerdir haklarında çıkan haberler nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Oğlunun testislerindeki rahatsızlık nedeniyle 13 Kasımda amcası tarafından önce Mut'a ardından da Konya Numune Hastanesine getirildiğini anlatan Osman G, şunları kaydetti:

“Konya Numune Hastanesinde oğlumu ilk muayene eden doktor önemli rahatsızlığı olmadığını söylemiş ve reçete yazmış. Ardından bir tanıdığımız tavsiyesiyle oğlum ayrıca Dr. Celal Tütüncü'ye muayene olmuş. Tütüncü hastanedeki hemşiresini arayarak durumu acil olan oğlumun yatışının yaptırılmasını istemiş. Mesai saati geçtiği için istenen ultrason tetkiki ertesi güne kalmış. Ertesi gün oğlum, ciğer röntgenini çeken kadın görevliye sorunun hayaların da olduğunu söyleyince, yanındaki görevli, 'o bayan ultrason çekemez' demiş. Biz röntgen filmini çeken kişinin ultrason çekemeyeceğini bilmiyoruz. Yanlış anlama buradan kaynaklandı. Hastane personeli de biz de mağdur olduk.”

BABA OSMAN G. TARTIŞMALARDAN RAHATSIZ

Haberin Devamı

Basında yer alan haberlerin onurlarını zedelediğini öne süren Osman G, ”Oğlumun yengesi ile çekilen fotoğrafının altına kız arkadaşı yazılmış. Bu bizi rencide etti. Oğlumla arkadaşları 'yengen kız arkadaşın mı oldu' diye alay etmişler” dedi.
Kendileri üzerinden başörtüsü tartışmasının yapılmasına üzüldüklerini bildiren Osman G, “Ben çobanlık yapan kendi halinde bir vatandaşım. Türban tartışmaları ile bir ilgim olamaz” diye konuştu.

Osman G, ihmal nedeniyle oğlunun bir testisini kaybettiği iddiaları ile ilgili olarak da, “Dr. Celal Tütüncü iki defa ultrasonun çekilmediğini bu yüzden bu durumun yaşandığını söylemiş. Biz tıp adamı değiliz, gecikme nedeniyle bu durumun yaşanıp yaşanmadığını bilemeyiz. Görevini yapmayan birileri varsa araştırılsın” dedi.

BABA-OĞUL KONYA NUMUNE HASTANESİNE GETİRİLDİ

Haberin Devamı

Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, hasta ve yakınları ile bire bir temas kurabilmek ve bazı incelemeleri yapmak için A.F.G. ile babasını dün gece Konya'ya getirdiklerini söyledi.

Hastanın herhangi bir tıbbi ihmalle karşılaşıp karşılaşmadığı konusunu aydınlatmak için başlatılan soruşturmanın sürdüğünü belirten Küçükkendirci, şunları kaydetti:

“Hastanın mevcut sağ testisi ile ilgili bir problem yaşayıp yaşamayacağı, ilerde evlilik hayatında problem olup olmayacağı yapılan tetkiklerle belirlenecek. Kendi çevresinde ve köyünde oluşabilecek bir dedikoduyu önlemek ve hasta hakları açısından gereğini yapmak amacıyla A.F.G'yi buraya getirdik. Burada renkli dobler tetkiki ile mevcut durumu ortaya koyacağız. Hastamıza ilerde evlilik hayatında bir problem yaşamayacağına ilişkin durum bildirir belge sunmayı planlıyoruz.”

TESTİSİN RENKLİ DOBLERİNİ KADIN DOKTOR ÇEKECEK

Haberin Devamı

Küçükkendirci, yapılan kontroller sırasında hastanın testisinin renkli doblerinin kim tarafından çekileceği sorusu üzerine, şunları söyledi:

“Renkli dobleri burada nöbetçi ve görevli olan doktorlarımızdan birisi çekecek. Hastanemizdeki doktorlarımız hastalar arasında, ırk, dil, din, köken ayrımı yapmaksızın müdahalelerini gerçekleştirmektedir. Kesinlikle bir ayrım söz konusu değildir. Bugün nöbetçi arkadaşımızın da K.A. Hanım olduğunu öğrendik” diye konuştu.

Medya haberlerinin hastanın hakları düşünülmeden yansıtıldığını öne süren Küçükkendirci, hastanın ruhi, tıbbi ve çevresel durumunun mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini, bu konuda kendilerinin üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini ifade etti.

Haberin Devamı

Psikiyatri, üroloji ve radyoloji uzmanlarından oluşan bir komisyonun hastayı muayene edeceğini dile getiren Küçükkendirci, “Hasta ile yaptığımız görüşmede durumunun iyi olduğunu söyledi. Psikolojisinin de iyi olduğu gözleniyor. Ama biz yine gerekli incelemeleri yapacağız” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!