TESK'ten Ecevit'e Anayasa mektubu

Güncelleme Tarihi:

TESKten Ecevite Anayasa mektubu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2001 12:41

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Derviş Günday, ''toplumun gelişmesini engelleyen, Türkiye'nin bedenine dar gelen'' mevcut Anayasa'nın değişmesi gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

Günday, Başbakan Bülent Ecevit'e gönderdiği mektupta, Anayasa değişiklikleri konusunda daha fazla geç kalınmaması gerektiği ifade etti.

Anayasa değişikliği konusunda Başbakan Ecevit'e destek veren Günday, ''Toplumun gelişmesini engelleyen, Türkiye'nin bedenine dar gelen bu Anayasa değişmeli, halk bu Anayasa'dan kurtulmalıdır'' dedi.

Anayasa'nın 82. maddesinin tümden kaldırılmasını gerektiğini savunan Derviş Günday, bu maddenin, kimi sivil toplum örgütlerinin yönetim ve denetim kurullarında görevli bulunanların siyaset yapmalarını yasakladığını anımsattı. Günday, mektubunda şunları kaydetti:

''Önceki Anayasalarda bulunmayan böylesi bir sınırlama, başka hiçbir demokratik ülkede yoktur. Aksine, batı ülkelerinin parlamentolarında, kamu kurumu niteliğindeki meslek örgüt ve sendika yöneticiliği ile milletvekilliği çok yaygın olarak birarada sürdürülebilmektedir.

Haberin Devamı

Daha önceleri tarafınızdan hazırlanarak TBMM Başkanlığı'na sunulanAnayasa'nın değiştirilmesine dair yasa önerinizi, her zaman minnet ve takdir duygularıyla anımsayacağımızı bildirmek isterim. Arzumuz, geçenyasama dönemindeki önerinizi, güncel Anayasa değişiklik tartışmaları bağlamında yeniden gündeme getirmenizdir. Tüm sivil toplum örgütlerinin ortak arzusu olan ve sizlerin de içtenlikle benimsediğinizi bildiğimiz bu dileğimizi olumlu karşılayacağınızı umuyoruz.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!