Tesco Kipa'dan 4 bin kişiye iş imkanı

Güncelleme Tarihi:

Tesco Kipadan 4 bin kişiye iş imkanı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2007 13:03

Tesco Kipa'nın, bu yıl, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde açacağı yaklaşık 30 mağaza ile 4 bin kişiye daha istihdam yaratmayı hedeflediği bildirildi.

Tesco Kipa'dan yapılan açıklamaya göre, 2006 yıl sonu sonuçlarına göre, şirket, aynı mağazalarında, bir önceki seneye kıyasla yüzde 4'e yakın bir büyüme kaydederek, sürdürülebilir bir büyüme gerçekleştirdi.

Tesco Kipa'nın, 2007 yılında yapacağı 150 milyon İngiliz sterlini tutarında bir yatırımla, geçen sene açtığı mağaza sayısını da aşmayı hedeflediği belirtilen açıklamada, “Bu kapsamda, yıl sonuna kadar, Kırklareli, Konya, Bursa, Marmaris, Edirne, Keşan ve Ankara'da mağaza açmayı planlayan Tesco Kipa, diğer şehirlerde de mağaza açabilmek için girişimlerini sürdürüyor” denildi.

Açıklamada, 2006 yılında, Antalya, Çanakkale, Aydın, Lüleburgaz, Konya, İzmir, Uşak, Burhaniye ve Çorlu gibi kentlerde hipermarket açan Kipa'nın, sürdürülebilir büyümeyi destekleyebilmek için, 2007 yılının Haziran ayında da İzmir'de yeni bir Dağıtım Merkezi açmaya hazırlandığı bildirildi.

Açıklamaya göre, İzmir'in Torbalı ilçesinde, 240 bin metre kare arazi üzerine inşa edilen ve yaklaşık 60 bin metre kare kapalı alana sahip olacak Tedarik Zincirleri Dağıtım Merkezi ile hem tedarikçilere hem de mağazalara en iyi hizmetin sunulması amaçlanıyor.

TEK ELDEN TÜM KİPA MAĞAZALARINA

51 milyon YTL tutarındaki bu yatırımla Tesco Kipa, ürünlerini tek elden Türkiye'deki tüm Kipa mağazalarına sevk edecek.  Yüzde 30'luk bir genişleme kapasitesine sahip olan Dağıtım Merkezi tamamlandığında yaklaşık olarak 750 kişiye yeni iş imkanı doğacak. Tesco Kipa Üst Yöneticisi Simon King, konuya ilişkin değerlendirmesinde, ”Türkiye'deki yatırımlarımız sürecek ve biz Tesco Kipa'nın büyüme planları konusunda büyük heyecan duyuyoruz” dedi.

İzmir dışındaki mağaza ağlarını genişlettiklerini, Türkiye'nin farklı bölgelerinde daha fazla sayıda mağaza açtıkça, daha çok müşteriye Kipa'da alışveriş yapma keyfini yaşatmayı umduklarını dile getiren King, yeni dağıtım merkezinin açılmasının, müşterilere daha zengin ve kaliteli ürün çeşitliliğinin yanı sıra düşük fiyat imkanları sunacağını ve şirketin gelişimi yönünde atılmış önemli bir adım olacağını kaydetti.

TESCO KİPA'DA 2006'DA ÖNE ÇIKANLAR

Verilen bilgiye göre, Tesco Kipa 2006 yılında 100 milyon İngiliz sterlini tutarında bir yatırım yaparak, 7'si hipermarket ve 13'ü küçük formatlı ekspres mağaza olmak üzere toplam 20 mağaza açtı. 150 ile 325 metre kare arasında değişen satış alanlarına sahip olan ekspres mağazalar İzmir ve Antalya'da hizmete açıldı. Bugün tüm Türkiye genelinde 32 mağazasında 4.500 çalışanı olan Tesco Kipa mağazalarını her hafta yaklaşık 650 bin müşteri ziyaret ediyor.
Şu anda yaklaşık 530 Kipa pazar ürün çeşidi bulunan Kipa, ürün çeşidini 600'ün üzerine çıkarmayı planlıyor.

2006 SATIŞLARI

Tesco Grubu'nun 2006 yılında Avrupa'daki satışları (KDV dahil) yüzde 18,7 artışla 6,3 milyar sterline ulaştı.
Avrupa'da elde edilen kar yüzde 17,3 artışla 318 milyon sterlin oldu. Tesco'nun toplam satışları 46,6 milyar sterlin olarak gerçekleşti. Bir önceki yıl ile karşılaştırıldığında, satışlarda yüzde 10,9 oranında bir artış meydana geldi.
Tesco'nun toplam karı 2,5 milyar sterlin olarak gerçekleşirken, bir önceki yıl ile karşılaştırıldığında, elde edilen karda yüzde 11,1 oranında bir artış oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!