Tesco Kipa yüzde 55 büyüdü

Güncelleme Tarihi:

Tesco Kipa yüzde 55 büyüdü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2007 14:26

Tesco Kipa'nın, bu yılın ilk yarısında bir önceki yıla göre yüzde 55 oranında büyüme kaydettiği bildirildi.

Haberin Devamı

Tesco Kipa'dan 2007 ilk 6 aylık mali sonuçlarına ilişkin yapılan açıklamada, şirketin bu dönem sonunda 2 bin 250 kişiye istihdam yarattığı, yıl sonuna kadar Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde açacağı mağazalar ile istihdam yaratmaya devam etmeyi hedeflediği kaydedildi.

2007 yılı ilk yarı yıl sonuçlarına göre, Tesco Kipa'nın bir önceki yıla göre yüzde 55 oranında bir büyüme kaydettiği bildirildi.

İkinci yarıda da mağaza yatırımlarına devam edileceğine değinilen açıklamada, bu kapsamda ilk olarak 9 Ekim'de Kuşadası'nda 5 bin metre kare net satış alanına sahip mağazanın, ardından da 7 bin metre kare net satış alanına sahip Ankara mağazasının hizmete açılacağı, bu yatırımlarla bölge insanına 500 yeni iş imkanı daha yaratılmış olacağı aktarıldı.

Tesco Kipa'nın ilk 6 ayda 8'i hipermarket ve 9'u küçük formatlı ekspres olmak üzere toplam 17 mağaza açtığı kaydedilen açıklamada, Türkiye genelinde 52 mağazası ve yaklaşık 6 bin çalışanı bulunan şirketin mağazalarında her hafta yaklaşık 1 milyon müşteriyi ağırladığı vurgulandı.

Haberin Devamı

Tesco Kipa Üst Yöneticisi (CEO) Simon King, Türkiye'deki yatırımlarının süreceğini ve şirketin büyüme planları konusunda büyük heyecan duyduklarını belirterek, bu yılın ilk 6 ayında İzmir dışındaki mağaza ağını genişlettiklerini, Keşan, Bursa, Alanya, Marmaris, Edirne ve Kırklareli gibi farklı şehirlere mağaza açarak büyüdüklerini ifade etti.

TESCO GRUBUNUN 2007 YARI YIL SONUÇLARI

Açıklamaya göre, Tesco Kipa'nın bu yılın ilk yarısında Avrupa'daki satışları (KDV dahil) yüzde 18,8 artışla 3 milyar 558 milyon sterline ulaştı. Avrupa'da elde edilen kar, yüzde 17,6 artışla 147 milyon sterline yükseldi.

Tesco'nun toplam satışları 24,7 milyar sterlin olarak gerçekleşti ve geçen yıl ile karşılaştırıldığında satışlarda yüzde 9,2 oranında bir artış kaydedildi. Toplam vergi öncesi kar ise 1 milyar 317 milyon sterlin olurken, geçen yıl ile karşılaştırıldığında elde edilen karda yüzde 14,3 oranında bir artış yaşandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!